ΤΟΠΙΚΑ

Το ιερό λείψανο του Αγ. Γεωργίου υποδέχεται η Αγριά

το-ιερό-λείψανο-του-αγ-γεωργίου-υποδέχ-559558

Θα παραμείνει προς προσκύνηση από 26 Απριλίου έως 2 Μαΐου

Την Κυριακή 26 Απριλίου, στις 6.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στη συμβολή των οδών Λεωφόρου Δημοκρατίας και Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη (μπροστά στο Δημαρχείο), για πρώτη φορά στην πόλη, η υποδοχή του Ιερού λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, το οποίο μεταφέρεται από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα) της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της Δ.Ε. Αγριάς του Δ. Βόλου με τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

Το ιερό λείψανο θα υποδεχθούν κλήρος και λαός. Θα ακολουθήσει λιτανευτική πομπή μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αγριάς, όπου, το ιερό Λείψανο θα παρατεθεί προς προσκύνηση. Στη συνέχεια θα τελεσθεί η Ακολουθία του Εσπερινού.

Το τίμιο λείψανο θα παραμείνει στο Ναό μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 30 Απριλίου και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου στον Οικισμό Δημοσίων Υπαλλήλων Αστέρια Αγριάς. Το τίμιο λείψανο θα παραμείνει στο Παρεκκλήσιο μέχρι 2 Μαΐου. Θα αναχωρήσει για την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στις 2 Μαΐου, 12 το μεσημέρι.

Καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες και συγκεκριμένα από τις 26 Απριλίου έως και το Σάββατο 2 Μαΐου.

Οι Ιεροί Ναοί θα παραμένουν ανοικτοί κατά τη διάρκεια του Ιερού προσκυνήματος από τις 7.00 το πρωί έως τις 11.00 το βράδυ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου