ΑΛΜΥΡΟΣ

Στο Πτελεό πίνουν… καφέ νερό!!!

στο-πτελεό-πίνουν-καφέ-νερό-55955

Τα φίλτρα δεν λειτουργούν εδώ και δύο χρόνια

Εντονες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων του Πτελεού, αφού εδώ και μια εβδομάδα το νερό που πίνουν στην περιοχή τους είναι θολό και έχει χρώμα καφέ, γεγονός που τους προκαλεί ανησυχία για την υγεία τους και προπάντων για την υγεία των παιδιών τους.

Μάλιστα ο αρμόδιος υδραυλικός του Δήμου Αλμυρού διαβεβαίωσε ότι τα φίλτρα του δικτύου δεν λειτουργούν εδώ και δυο χρόνια.

Μετά την αναστάτωση που έχει προκληθεί στον Πτελεό ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Βούλγαρης κατέθεσε επερώτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού προκειμένου να αναδείξει το θέμα και να δοθεί μια λύση.

Ειδικότερα στην επερώτησή του ο κ. Βούλγαρης αναφέρει τα εξής: «Κάτοικοι Πτελεού και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας μού κατήγγειλαν ότι το νερό που πίνουν στον Πτελεό έχει χρώμα "καφέ", επομένως είναι θολό και βεβαίως για να το πιεις πρέπει "να κλείσεις τα μάτια".

Ρώτησαν τον αρμόδιο υδραυλικό του Δήμου γιατί συμβαίνει αυτό και αν λειτουργούν τα φίλτρα και τους είπε ότι τα φίλτρα δεν λειτουργούν από διετίας.

Η Πρόεδρος της Κοινότητας απευθύνθηκε στην Προϊσταμένη της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου και αυτή την παρέπεμψε στον Αντιδήμαρχο κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος παρά τις προσπάθειες της Προέδρου να επικοινωνήσει μαζί του, αρνείται να εμφανισθεί.

Αποτέλεσμα μέχρι 2 Ιανουαρίου 2013 οι κάτοικοι Πτελεού να βλέπουν θολά τα πράγματα και μέσα απ’ το ποτήρι τους.

Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Δήμαρχος:

Ενημερώθηκε ο κ. Δήμαρχος απ’ τους αρμοδίους υπαλλήλους του Δήμου ή τουλάχιστον απ’ τους εκ Πτελεού δημοτικούς του συμβούλους για το νερό που πίνουν οι κάτοικοι Πτελεού και αν ναι γιατί συνεχίζεται η ίδια απαράδεκτη κατάσταση μια βδομάδα;

Είναι αλήθεια ότι δεν λειτουργούν τα φίλτρα από διετίας και να ναι ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτό και τι έπραξε ο κ. Δήμαρχος για την αντικατάστασή τους; Ουδέν έπραξε;

Κύριε Δήμαρχε, δεν ξέρω αν το θολό νερό είναι επικίνδυνο ή όχι για την υγεία των δημοτών, οπωσδήποτε όμως δεν είναι αυτό που περιμένουν να πιούν όταν πληρώνουν το λογαριασμό.

Είμαι σίγουρος όμως ότι θα το εκτιμούσαν δεόντος αν στο πλαίσιο "των μαχών" που διαβάζω στον Τύπο ότι δίνετε για την προστασία της περιουσίας τους περιλαμβάνατε το νερό που πίνουν και την υγεία τους», καταλήγει ο κ. Βούλγαρης στην σχετική επερώτηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου