ΤΟΠΙΚΑ

Κίνδυνος απώλειας 5,6 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχόλησης γυναικών

κίνδυνος-απώλειας-56-εκ-ευρώ-από-το-πρόγ-559116

Επισημαίνει ο Βουλευτής Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος

Κίνδυνο να χαθούν 5,6 εκ. ευρώ πανελλαδικά και 235.902 ευρώ για τη Μαγνησία οι οποίοι προορίζονται για τη διαφύλαξη επισφαλών θέσεων εργασίας, διαβλέπει ο Βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ., Χρ. Μπουκώρος, λόγω των καθυστερήσεων στην υλοποίηση του προγράμματος απασχολούμενων γυναικών.

Σε ερώτηση που κατέθεσε, επισημαίνει ότι στο πλαίσιο του ζητήματος υλοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που έχουν δρομολογηθεί αλλά έχουν παραμείνει ανενεργά, έρχεται να προστεθεί η πράξη «Ενωση για την απασχολούμενη γυναίκα στις Οκτώ Περιφέρειες Σύγκλισης», που υλοποιείται από την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών. Στη συγκεκριμένη Ομοσπονδία συμμετέχει και η Εταιρεία Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Στόχος του προγράμματος, που υπογράφτηκε από τη Γ.Γ. Ισότητας Φύλων στις 14/2/2013, είναι η αναβάθμιση και διασφάλιση της επαγγελματικής θέσης περίπου 4800 απασχολούμενων και αυτοαπασχολούμενων γυναικών του ιδιωτικού τομέα καθώς και η ενίσχυση μικρών γυναικείων επιχειρήσεων με προσωπικό 3-4 ατόμων, με προτεραιότητα σε όσες βρίσκονται σε επισφαλείς θέσεις εργασίας, όπως συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μερικής απασχόλησης. Το έργο αφορά 8 Περιφέρειες Σύγκλισης. Συντονιστής φορέας υλοποίησης είναι η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών, μέλος της οποίας είναι και η Εταιρεία Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

«Το ζήτημα, που έχει ανακύψει είναι ότι ενώ έχει εκταμιευτεί η πρώτη δόση, εντούτοις δεν έχει προχωρήσει η περαιτέρω απορρόφηση των κονδυλίων, γεγονός που καθιστά στάσιμη την πράξη εγκυμονώντας περαιτέρω κινδύνους για τη μη υλοποίηση του προγράμματος καθώς πρόκειται να λήξει στις 31/12/2015. Σε μια τέτοια περίπτωση θα χαθούν πολύτιμοι οικονομικοί πόροι περίπου 5.600.000,00 ευρώ πανελλαδικά και περίπου 235.902€ για τη Μαγνησία, οι οποίοι προορίζονται για τη διαφύλαξη επισφαλών θέσεων εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Μαγνησία υπάρχουν ήδη 254 ωφελούμενες γυναίκες που βρίσκονται σε αναμονή για την έναρξη του προγράμματος», επισημαίνει ο κ. Μπουκώρος ζητώντας μέτρα για να μη χαθούν σημαντικοί οικονομικοί πόροι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου