ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Φήμες
Αν ισχύει αυτό που κυκλοφορεί ως φήμη, ότι ο πολυπράγμων έκανε πατάτα ή μάλλον καλύτερα… έφαγε πατάτα, θα έχει πολύ ενδιαφέρον η συνέχεια. Να είναι άραγε δικαστική η οδός ή κάτι άλλο;
Δ.Χ.
Στο 7ο Δημοτικό
Τα μέλη του Κέντρου Ατόμων με Αναπηρίες του ΔΟΥΚ μαζί με μια ομάδα μαθητών του Ε.Ε.Ε.Κ. παρουσίασαν χθες τον «Καραγκιόζη και το καταραμένο φίδι» στο 7ο Δημοτικό Σχολείο, με το κοινό να ξετρελαίνεται. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μετά επιδόθηκαν σε ζωγραφικές καλλιτεχνίες με το θέμα του θεατρικού. Όλα αυτά έγιναν για την ημέρα των ατόμων με αναπηρίες και αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως τα παιδιά μεγαλουργούν όταν έχουν καλούς μέντορες… Γιατί όλα αυτά έγιναν με τη βοήθεια των γονιών και των εκπαιδευτικών.
Δ.Π
Η πορεία
Την πορεία της Κυριακής σχεδιάζουν οι φοιτητές και προτείνουν να περάσει και από το Οικονομικό, που είναι δίπλα στην Αστυνομική Διεύθυνση. Οι Καθηγητές είπαν πως θα είναι στην πορεία δίπλα στους φοιτητές για να διαδηλώσουν όλοι μαζί για τον Αλέξη. Η περιφρούρηση της πορείας θα γίνει από τους φοιτητικούς συλλόγους, που το μόνο που θέλουν είναι να ακουστεί η δική τους φωνή.
Δ.Π
Τέρμα το party
Στοπ είπε η Σύγκλητος στα πάρτι που γίνονται στο Θόλο, μετά από τις πολλές παρεξηγήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Είχε συμφωνηθεί πως θα γινόταν ένα πάρτι το μήνα και όχι μέσα στην εβδομάδα και αυτό, όπως βλέπαμε από τις αφίσες και τα γεγονότα, δεν τηρήθηκε. Οπότε οι φοιτητές πήραν κίτρινη κάρτα τουλάχιστον μέχρι τις 24 Ιανουαρίου…
Δ.Π
Υπομονή και κατανόηση…
…Ζητά ο αντιδήμαρχος Αγριάς Μπάμπης Ζάχος από τους κατοίκους της περιοχής, καθώς τις τελευταίες μέρες πραγματοποιούνται εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης με αποτέλεσμα να γίνονται συχνές διακοπές. Συγκεκριμένα τοποθετούνται πέντε μειωτές πίεσης, ώστε να αποφευχθούν τα σπασίματα που παρουσιάζονται στους αγωγούς. Με την τοποθέτηση των μειωτών θα γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές και έτσι υπάρχει η πιθανότητα να σημειωθούν διακοπές στην τροφοδοσία νερού κατά διαστήματα. «Ζητάμε κατανόηση από τους κατοίκους, γιατί μπορεί να λείψει το νερό για μια – δύο ώρες, αλλά έτσι δεν θα έχουμε προβλήματα όλο τον υπόλοιπο καιρό», σημείωσε ο κ. Ζάχος.
Α.Φ.

Και δεύτερο δικηγόρο
Μάθαμε ότι ο δήμαρχος Νέας Αγχιάλου Ηλίας Καραπατάκης στη χθεσινή συζήτηση που θα γινόταν για τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία κατέθεσε κατά του δήμου ο τέως μαέστρος της φιλαρμονικής Γ. Λαρυγγάκης εμφανίστηκε με δύο δικηγόρους. Δηλαδή για κάτι πιο περίπλοκο θα πάρει όλο το δικηγορικό σύλλογο;
Α.Φ.

Εγινε και αυτό
Απίστευτοι στην Αυτόνομη Παρέμβαση Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΤΕ). Δεν πήραν είδηση ότι χθες κατατίθονταν τα ψηφοδέλτια στην Εφορευτική Επιτροπή και όταν το έμαθαν από δημοσιογράφους… έτρεχαν και δεν έφταναν. Τα ψηφοδέλτια φυσικά είχαν φτάσει ήδη τυπογραφείο.. αφού η Εφορευτική Επιτροπή, μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία που είχε ανακοινωθεί, “έκλεισε τους φακέλους της”. Μαθαίνω ότι συνδικαλιστές της ΑΤΕ ετοιμάζονται να μιλήσουν για αποκλεισμό τους. Αυτό φυσικά θυμίζει το “εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι”, διότι όφειλαν να γνωρίζουν τα χρονικά περιθώρια και, όπως έκαναν και οι άλλες παρατάξεις, να υποβάλουν υποψηφιότητες. Ποιος τους φταίει;
Β.Κ

Μετά
Θα ολοκληρωθούν οι εκλογές στην ΑΔΕΔΥ και μετά θα μιλήσει, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου εφοριακών Κ. Βαΐτσης για όσα προηγήθηκαν και δημιούργησαν την κόντρα με την απερχόμενη διοίκηση του Νομαρχιακού Τμήματος.
Ο Κώστας Βαΐτσης, όπως τόνισε, θα επιδιώξει συνάντηση με όλες τις παρατάξεις, για να εκθέσει τις απόψεις του και να «καταλογιστούν οι ευθύνες σε όποιον αναλογούν», διότι πολλά ακούστηκαν, που κατά την άποψή του δεν ισχύουν. Πέρα από όλα αυτά που επισημαίνει ο πρόεδρος των εφοριακών πάντως είναι γεγονός ότι υπάρχει θέμα… και εφόσον ο ίδιος θα μιλήσει, θα ερωτηθεί σίγουρα και η άλλη πλευρά, για να ακουστούν όλες οι απόψεις. Και φυσικά όταν λέμε η άλλη πλευρά, δεν εννοούμε κατ’ ανάγκη την ΠΑΣΚΕ, διότι από ό,τι μαθαίνω άποψη για το θέμα έχει και η ΔΑΚΕ Εφοριακών.
Β.Κ

Για να δούμε
Εχουν σπάσει τα τηλέφωνα στην Αθήνα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από όλη την Θεσσαλία σε μία προσπάθεια να αλιεύσουν πληροφορίες για το ποιος μπορεί να είναι ο νέος περιφερειάρχης. Από την Αθήνα βέβαια, όπου και να ρώτησαν, δεν τους δίνεται σαφής απάντηση, παρά επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια ονόματα και αυτό διότι «τα ονόματα αποτελούν μυστικό επτασφράγιστο» σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου. Για να δούμε μέχρι τέλος τι θα ισχύσει.
Β.Κ

Φταίνε οι άλλοι
Στον τέως υπουργό Γ. Σουφλιά απέδωσε την τεράστια ευθύνη για την πλημμελή τεκμηρίωση του έργου του Αχελώου, που υπονομεύει το ίδιο το έργο, ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας μία ημέρα μετά τη σύσκεψη της ΠΑΣΕ με την υπουργό Περιβάλλοντος.
Από τη συνάντηση δήλωσε εν μέρει ικανοποιημένος για την εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων και για το θεσμικό πλαίσιο για τα νερά. Αλλά για το σημερινό «ναυάγιο» οι πολιτικές ευθύνες, όπως είπε, βαρύνουν στο ακέραιο την πρώην πολιτική ηγεσία.
Β.Σ.

Σε ετοιμότητα
Ετοιμος για …μαναφούκια ήταν ο δήμαρχος Σηπιάδος Στ. Βακούλας με το που κάθισε στη θέση του στη χθεσινή σύσκεψη, στην οποία συγκάλεσε η Νομαρχία τους δημάρχους. Απέναντί του γιγαντοοθόνη μέσω της οποίας ακολούθησε παρουσίαση αναπτυξιακής μελέτης. Η εικόνα ήταν «παγωμένη» στο χάρτη της Μαγνησίας, με πέντε χρωματισμένες γεωγραφικές ενότητες. «Τι είναι αυτός ο χάρτης, κ. νομάρχη, πρόκληση για την ΤΕΔΚ;», ζήτησε χαριτολογώντας εξηγήσεις.
Β.Σ.
Πέντε συνεδριάσεις
Πόσες συνεδριάσεις σκοπεύουν να κάνουν οι υπεύθυνοι του Δήμου Βόλου μέχρι τα τέλη του χρόνου, σύμφωνα με όσα έχουν δηλώσει οι ίδιοι δημόσια τις τελευταίες μέρες. Έχουμε και λέμε λοιπόν, γιατί σε λίγο θα χάσουμε το λογαριασμό. Την ερχόμενη Δευτέρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2010. Επίσης μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να γίνει μία ακόμη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό. Επίσης έχει προγραμματιστεί μία ακόμη συνεδρίαση, προκειμένου να παρουσιαστεί το μάστερ πλαν και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του λιμένος Βόλου. Μία παρουσίαση την οποία έχουν αποδεχθεί να την κάνουν οι μελετητές στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ακόμη ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Στάμος στην προηγούμενη συνεδρίαση έχει υποσχεθεί ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει γίνει αναλυτική συζήτηση για τα οικονομικά του Διαδημοτικού Συνδέσμου του Κοιμητηρίου. Τέλος ο Δήμαρχος έχει συναινέσει στο αίτημα της μείζονος μειοψηφίας και έχει υποσχεθεί ότι μέσα στις γιορτές θα γίνει ειδική συνεδρίαση με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων για τη διαμόρφωση ενός νέου και ενιαίου διεκδικητικού πλαισίου για τα μεγάλα θέματα της πόλης ενόψει και του 2013.
Περιμένουν άλλες εξήντα χιλιάδες…
Το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου αποδέχθηκε ποσό 25.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, που αντιστοιχούσε στην ισόποση συμβολή του Υπουργείου Εξωτερικών για το ταξίδι της Αργούς στην Κολχίδα. Απομένει η καταβολή ενός ακόμη ποσού συνολικού ύψους 60.000 ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών, σε δύο δόσεις, προκειμένου να πάει η καρδιά των υπευθύνων του Δήμου στη θέση τους, που μετά το περυσινό φιάσκο στη Ρήγα Φεραίου ακόμη το φυσούν και δεν κρυώνει…

Η υπερεργασία
Σοφόν το σαφές. Ότι δηλαδή όλοι έχουν δικαίωμα στην εργασία. Πολλώ μάλλον όταν χιλιάδες νέοι έχουν κάνει το πτυχίο τους… κορνίζα και ετεροαπασχολούνται σε διάφορες υποαμειβόμενες θέσεις. Αυτή είναι η μία πλευρά. Υπάρχει όμως και η άλλη αθέατη πλευρά, έτσι όπως αυτή προκύπτει μέσα από το καθημερινό ρεπορτάζ. Ότι δηλαδή οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες και οι δήμοι είναι στελεχωμένες με προσωπικό χωρίς επαρκή προσόντα και αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις της εποχής. Δεν το συζητάμε για τα ωράρια και για την παραγωγικότητα, που είναι μία άλλη μεγάλη πονεμένη ιστορία. Επομένως ψάχνεις με το… τουφέκι να βρεις υπάλληλο, δημόσιο λειτουργό, που να έχει και τα κατάλληλα προσόντα και τη διάθεση για εργασία. Με την έννοια αυτή δεν είναι τυχαίο ότι ορισμένα από αυτά τα άτομα έχουν επιλεγεί και από το Δήμο Βόλου και από το Δήμο Νέας Ιωνίας και τους έχουν ανατεθεί επιπρόσθετα και αυξημένα καθήκοντα, έναντι ενός εύλογου επιμίσθιου που θα ανταποκρίνεται στην υπερωριακή εργασία τους. Το λέω αυτό γιατί στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας διαμαρτυρήθηκε με ευγενικό και πολιτισμένο, είναι αλήθεια, τρόπο, για την υπερεργασία ενός δημοτικού υπαλλήλου που ασχολείται και με τα οικονομικά στον τομέα του Πολιτισμού.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου