ΤΟΠΙΚΑ

“Οι φίλαθλοι να συμμετέχουν στο αποτέλεσμα”

οι-φίλαθλοι-να-συμμετέχουν-στο-αποτ-851206

Η νίκη της περασμένης Κυριακής έφερε ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία για τη συνέχεια και όλοι πλέον θέλουν να έχει η ομάδα άλλους δυο νικηφόρους αγώνες το 2009 και το 2010 να είναι η χρονιά της πρωτιάς και της ανόδου. Πρωταρχικός στόχος για τον Ολυμπιακό είναι η νίκη την Κυριακή στον Εύοσμο κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα, με τον Σάκη Τσιώλη στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου να θέλει και πάλι τη συμπαράσταση των φιλάθλων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να συμμετέχουν στο αποτέλεσμα, ενώ χαρακτήρισε τον αγώνα ειδικών συνθηκών όχι μόνο λόγω καιρού, αλλά και λόγω του γηπέδου στον Εύοσμο.
Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός που αναφέρθηκε σε μεταγραφική ενίσχυση και την αγωνιστική εικόνα κάποιων παικτών, στάθηκε και στο θέμα Σωτήρχου: ”Τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως συζητήθηκαν, όπως εξήγησε και ο ίδιος ο παίκτης με ανακοίνωσή του. Tο Γιάννη Σωτήρχο τον γνωρίζω πολλά χρόνια και είναι ένας ακέραιος χαρακτήρας, ένας ποδοσφαιριστής που παίζει με πολύ πάθος και δύναμη. Σίγουρα σε κανέναν παίκτη δεν αρέσει να γίνεται αλλαγή στο 30’, αλλά όλοι πρέπει να κοιτάζουμε το συμφέρον της ομάδας και η αλλαγή του έγινε για λόγους τακτικής”.
Για το παιχνίδι με τον Αγροτικό στον Εύοσμο τόνισε ότι: ”Είναι ίσως το δυσκολότερο από πλευράς εγκαταστάσεων και γηπέδου. Αυτό το ξέρουμε από την αρχή της περιόδου, διότι πρόκειται για ένα γήπεδο που δεν επιτρέπει να παίζεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο αλλά δυστυχώς, αφού παραμένει ανοικτό, πρέπει να πάμε εκεί και να ανταποκριθούμε στις υπάρχουσες συνθήκες.
Αυτό που προσπάθησα να πω στα παιδιά είναι ότι ο μεγαλύτερο αντίπαλος μας την Κυριακή θα είναι αυτό ακριβώς το γήπεδο και πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες. Βλέποντας πλάνα από τον Εύοσμο με τον συνεργάτη μου τον κ. Διονυσόπουλο, ξέρουμε τι μας περιμένει και θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε πανέτοιμοι. Όσον αφορά στον Αγροτικό Αστέρα, είναι μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία, με δυναμισμό και θα γίνει ένα παιχνίδι που στατιστικά το 30-40% εξαρτάται από τις στημένες φάσεις. Είναι ένα σοβαρό παιχνίδι για εμάς, θέλω να βγάλουμε την πληγή που έχουμε στην πλάτη μας από το ματς στο Βόλο με τον Εθνικό Αστέρα και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ανταποκριθούμε με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το ευχάριστο από το προηγούμενο παιχνίδι ήταν ότι ο κόσμος μάς βοήθησε πολύ, ιδιαίτερα με τη συμπεριφορά του στο δεύτερο ημίχρονο, μάς έκανε να νιώσουμε νιώσουμε όμορφα και ότι δεν είμαστε μόνοι, γι’ αυτό τον περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη, που είναι πολύ κοντά, να συμπαρασταθεί, να συμμετέχει στην ομάδα για να πάρουμε το νικηφόρο αποτέλεσμα”.
Σχετικά με ερωτήματα που τίθενται, αν παίζει η ομάδα στα εντός έδρας με έναν, δύο ή τρεις φορ, ανέφερε πως κοιτάμε ποιο είναι το πλεονέκτημά μας με κλειδί τη θέση του Ροτζέριο, ενώ αν ήταν ο Καμπάνταης απολύτως έτοιμος, φυσικά και θα παίζαμε με δεύτερο σέντερ φορ.
Για τον Νίκο Ψυχογιό είπε ότι προσπαθεί να καλύψει το κενό με τον Ούμπιντες και παράλληλα παίρνει εμπειρίες, αφού είναι ένας πολυτιμότατος παίκτης, για τον Λεωνίδα Καμπάνταη επεσήμανε ότι λόγω συνθηκών δεν θα πάρουμε το ρίσκο να αγωνιστεί, αφού δεν θέλουμε να τον επιβαρύνουμε και μακάρι ο Καμπάνταης μαζί με τον Ούμπιντες να αποτελέσουν τις καλύτερες μεταγραφές στο δεύτερο γύρο».
Τέλος καλά λόγια είχε και για τον Δημήτρη Πλιάγκα: «Ο Δημήτρης Πλιάγκας είναι δική μου επιλογή. Είναι, πιστεύω, ο πιο γρήγορος και εκρηκτικός παίκτης που υπάρχει στην Ελλάδα. Το πρόβλημα με το Δημήτρη, που θα μπορούσε λόγω προσόντων να βρίσκεται στην κορυφαία ομάδα της Σούπερ Λίγκα, μιας και έχει τα προσόντα, είναι ότι δεν έχει τη διάρκεια. Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο στήθηκε η ομάδα με τέτοιο τρόπο για τον Πλιάγκα,. Η τακτική βγήκε, ο Πλιάγκας βγήκε τρεις φορές στο γκολ, αλλά το θέμα είναι ότι δεν το πίστεψε όσο εδώ για να τελειώσει το παιχνίδι κι αυτή ήταν η στεναχώρια μου και έτσι έγινε και η κριτική μου σε αυτόν».
Μεταγραφές
Τέλος για τις μεταγραφές ο Σάκης Τσιώλης είπε: «Έχουμε μιλήσει με τον πρόεδρο, έχουμε κάνει το σχεδιασμό μας για την ενίσχυση παρ’ ότι έχουμε δύο παιχνίδια ακόμη πριν τα Χριστούγεννα. Πρέπει η συγκέντρωσή μας να είναι σε αυτά τα ματς, σε αυτά τα παιδιά. Το έχω πει και στους παίκτες ότι το ρόστερ μας είναι τέτοιο που μας επιτρέπει να κάνουμε δυο-τρεις προσθήκες χωρίς να πειράξουμε κανέναν από την ομάδα μας. Αυτή η ομάδα, με το 90% θα πάμε μέχρι το τέλος και οι παίκτες που έχουμε είναι σε θέση να πετύχουν το στόχο μας. Βγαίνουν κάποια ονόματα, δημιουργείται κάποια σύγχυση, επειδή έχω δουλέψει στο παρελθόν με πολλούς ποδοσφαιριστές και πάντα αυτοί εκφράζουν την θέλησή τους να συνεργαστούν ξανά μαζί μου, όπως κι εγώ. Σίγουρα θα με ενδιέφερε να υπάρχουν παιδιά με αξία που θα μπορούν να μας βοηθήσουν. Σημασία έχει να καλύψουμε τις δύο-τρεις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα μας. Εξετάζεται μια ακόμη περίπτωση τερματοφύλακα. Έχω ξαναπεί πως πάντα ένας καλός παίκτης χωράει, γιατί μια ομάδα με στόχους ποτέ δεν σταματάει να ψάχνει για το καλύτερο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου