ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταίο «αντίο» στον σταθμάρχη του Αναύρου

τελευταίο-αντίο-στον-σταθμάρχη-του-557581

Θλίψη για τον θάνατο του Ιωάννη Παπατόλια, πατέρα του πρώην νομάρχη Μαγνησίας – Υπήρξε εμβληματική μορφή του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου

Θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία ο θάνατος του Ιωάννη Παπατόλια, σε ηλικία 86 χρόνων, πατέρα του πρώην νομάρχη Μαγνησίας Απόστολου Παπατόλια.

Ο εκλιπών υπήρξε εμβληματική μορφή στο Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, όπου για πολλά χρόνια διατέλεσε ελεγκτής, ενώ έγινε ιδιαίτερα γνωστός ως ο κεντρικός σταθμάρχης του σταθμού των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ στον Αναυρο.

Γέννημα θρέμμα του Βελεστίνου, Βλάχος στην καταγωγή, γόνος οικογένειας εμπόρων του Βελεστίνου, υπήρξε άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός, εργατικός, πρόθυμος να βοηθήσει τους συνανθρώπους του.

Για δέκα περίπου χρόνια είχε αναλάβει το πολιτικό γραφείο του γιου του Απόστολου Παπατόλια, για τον οποίο υπήρξε το μεγαλύτερο στήριγμα.

Ο Ιωάννης Παπατόλιας αγαπούσε τον αθλητισμό και ειδικότερα το ποδόσφαιρο. Στα νεανικά του χρόνια έπαιξε ποδόσφαιρο στον Ρήγα Φεραίο, στη Βέροια και στον ΠΑΟΚ, ενώ υπήρξε αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου των Ενόπλων Δυνάμεων τη δεκαετία του ’50.

Ο εκλιπών ως αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου των Ενόπλων Δυνάμεων τη δεκαετία του ’50 παραλαμβάνει κύπελλο μετά από διάκριση της Εθνικής

Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη στον Βόλο, αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Βελεστίνο.

Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Πρόλαβε όμως να γνωρίσει και το τέταρτο κατά σειρά εγγόνι του, τον γιο του πρώην νομάρχη, τον Ιωάννη Παπατόλια του Απόστολου τον νεότερο, όπως συνήθιζε να λέει ο ίδιος με χαρά, κάθε φορά που αναφερόταν στο μικρό αγοράκι, που όμως δεν πρόλαβε τη βάπτισή του, καθώς έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Με τον πλέον πάντως συγκινητικό τρόπο τον αποχαιρετά σε δήλωσή του ο γιος του, Απόστολος Παπατόλιας, τονίζοντας:

«Την οδύνη της απώλειας τη θεριεύει το αίσθημα της μεγάλης οφειλής», ανέφερε ο πρώην νομάρχης.«Είναι ο άνθρωπος που μου έμαθε να αγωνίζομαι για τις αξίες μου και να μη λυγίζω στις δυσκολίες. Δίδαξε με τη στάση του τι σημαίνει να αφοσιώνεται κανείς στην οικογένεια και τα παιδιά του, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις προσωπικές του ανέσεις και ευκολίες. Μακάρι να αξιωθώ να προσφέρω στα παιδιά μου όσα απλόχερα μου χάρισε εκείνος».

Η κηδεία του Ιωάννη Παπατόλια θα τελεστεί σήμερα στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου, στο κοιμητήριο «Κούκος».

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου