ΤΟΠΙΚΑ

Χρόνια η καθυστέρηση για επίλυση του στεγαστικού προβλήματος της Πυροσβεστικής

χρόνια-η-καθυστέρηση-για-επίλυση-του-σ-557466

Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, συνάντηση με τον διοικητή κ. Χαράλαμπο Πόζογλου και συζήτηση με τους πυροσβέστες είχαν ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κ. Στεργίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Αποστόλης Ριζόπουλος και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αποστόλης Νάνος και Θανάσης Βογιατζής.

Ο διοικητής της της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Βόλου, κ. Πόζογλου, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ για το διαρκές ενδιαφέρον για τα προβλήματα του πυροσβεστικού σώματος και για τις παρεμβάσεις τόσο για τη βελτίωση των υποδομών και του εξοπλισμού, όσο και για τα ιδιαίτερα εργασιακά προβλήματα των πυροσβεστών με κυριότερο αυτό της μονιμοποίησης όλων.

Σχετικά με την επίσκεψη, σε ανακοίνωση της παράταξης της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, αναφέρονται τα εξής:

Ο κ. Πόζογλου αναφέρθηκε στην ανάγκη καλής συνεργασίας όλων των αρμόδιων φορέων για τα θέματα πολιτικής προστασίας, στην ανάγκη του απαραίτητου σχεδιασμού, που πρέπει να είναι επαρκής με ευθύνη του Δήμου Βόλου. Επισήμανε επίσης ότι ο Δήμος Βόλου οφείλει να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα ενόψει και της αρχής της αντιπυρικής περιόδου, ώστε οι δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος να μπορούν απρόσκοπτα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους (αγροτική οδοποιία, αντιπυρικές ζώνες, βλάστηση, κ.ά.). Μετέφερε, επίσης, τη δυσαρέσκεια του προσωπικού για τη χρόνια καθυστέρηση στο πρόβλημα στέγασης της υπηρεσίας, την ακαταλληλότητα του σημερινού κτιρίου, τις άθλιες συνθήκες παραμονής και εργασίας των πυροσβεστών και για τα εμπόδια που προκαλεί στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και στην άμεση επέμβαση.

Ο Αποστόλης Ριζόπουλος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο πώς η δημοτική αρχή Βόλου εφαρμόζει την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. στους δήμους, προωθώντας και στηρίζοντας τα επιχειρηματικά συμφέροντα εις βάρος των αναγκών των λαϊκών οικογενειών, στο πώς μεταμορφώνει το δήμο σε εισπρακτικό μηχανισμό – σε επιχείρηση με την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών και την επιβολή «διπλής» φορολογίας.

Ο Αποστόλης Νάνος μίλησε για τους άλλους υποψήφιους, που στηρίζονται στο δήμο και στη περιφέρεια Θεσσαλίας από το κόμματα που κυβέρνησαν, τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) και το ΣΥΡΙΖΑ, που έφεραν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που τσακίζουν και τις οικογένειες των πυροσβεστών. Να μην έχουν καμιά αμφιβολία ότι όποιος απ’ αυτούς βγει, όπως και η σημερινή δημοτική αρχή, δε θα συγκρουστεί με την πολιτική της όποιας κυβέρνησης, εφαρμόζοντας τη στρατηγική της Ε.Ε. και στην τοπική διοίκηση.

Ο Κώστας Στεργίου παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το ΚΚΕ και στην βουλή και στη τοπική διοίκηση για τα γενικότερα, αλλά και τα τοπικά προβλήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, καλώντας του πυροσβέστες να στηρίξουν παντού το ΚΚΕ, σε όλες στις κάλπες και να συμπορευτούν μαζί του στους αγώνες που έχουμε μπροστά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού κόντρα στην πολιτική που στηρίζει τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου