ΤΟΠΙΚΑ

1.828 οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές στη Μαγνησία

1-828-οι-υποψήφιοι-στις-πανελλαδικές-στη-μ-557179

Ελαφρά αύξηση κατά 45 υποψηφίους, που θα διεκδικήσουν είσοδο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στις εξετάσεις του Ιουνίου

Στους 1.828 ανέρχονται για φέτος οι υποψήφιοι από τη Μαγνησία, που θα λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν στις 6 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και στις 7 Ιουνίου για τα ΓΕΛ με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας. Ο αριθμός των υποψηφίων φέτος είναι ελαφρά αυξημένος κατά 45 υποψηφίους σε σχέση με πέρυσι, οπότε και από τη δοκιμασία των πανελληνίων πέρασαν 1.783 τελειόφοιτοι και απόφοιτοι προηγούμενων ετών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και βάσει των δηλώσεων στις οποίες προχώρησαν το προηγούμενο διάστημα τελειόφοιτοι μαθητές και απόφοιτοι, από τα γενικά λύκεια στις πανελλαδικές έχουν δηλώσει συμμετοχή 1.468 υποψήφιοι και από τα επαγγελματικά λύκεια 360 υποψήφιοι. Η δυνατότητα εισαγωγής υποψηφίων μέσω των ΕΠΑΛ σε ΑΕΙ φαίνεται ότι αύξησε τον αριθμό των συμμετεχόντων μέσω των επαγγελματικών λυκείων στις πανελλαδικές. Πέρυσι έλαβαν συνολικά μέρος 321 απόφοιτοι και τελειόφοιτοι των επαγγελματικών λυκείων και φέτος ο αριθμός τους ανέρχεται στους 360, εκ των οποίων οι 282 τελειόφοιτοι μαθητές και οι 78 απόφοιτοι.

Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται ο αριθμός των υποψηφίων μέσω ΓΕΛ. Από τους 1.468, οι 1.215 είναι τελειόφοιτοι και οι 253 απόφοιτοι. Τον μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων συγκεντρώνει για μία ακόμη χρονιά η κατεύθυνση των θετικών σπουδών με 613 υποψηφίους, εκ των οποίων οι 509 τελειόφοιτοι και οι 109 απόφοιτοι. Ακολουθεί η κατεύθυνση των ανθρωπιστικών με 499 υποψηφίους εκ των οποίων οι 412 τελειόφοιτοι και οι 87 απόφοιτοι και η κατεύθυνση οικονομίας και διοίκησης με 356 υποψηφίους εκ των οποίων οι 299 τελειόφοιτοι και οι 57 απόφοιτοι.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, Ρηγώ Φασουράκη, από τον αριθμό των υποψηφίων θα κριθεί και ο αριθμός των εξεταστικών κέντρων που πέρυσι ήταν 23. Αυτή την περίοδο γίνεται ήδη η προετοιμασία προκειμένου να κατατεθεί πρόταση για τη λειτουργία αντίστοιχου αριθμού εξεταστικών κέντρων στον νομό.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου