ΤΟΠΙΚΑ

Δώδεκα οι νέες άδειες για ταξί

δώδεκα-οι-νέες-άδειες-για-ταξί-851206

Δώδεκα νέες θέσεις ταξί –δέκα στο Βόλο και δύο στη Ν. Ιωνία- για τη διετία 2000-2001 καθορίζει η απόφαση που εξέδωσε ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας και θα έχει αναδρομική ισχύ από τις 27/11/2000.
Η έκδοση της κανονιστικής απόφασης, που μειώνει, σύμφωνα με ένα πολυσέλιδο σκεπτικό, κατά τρεις τις άδειες ταξί που επαναχορηγούνται, οδηγεί σχεδόν όλες τις πλευρές του τοπικού κλάδου να λάβουν εκ νέου «θέσεις μάχης».
Οι πρώτες αντιδράσεις δείχνουν ότι οι εξελίξεις θα είναι «χειρότερες από αυτές που περιμέναμε», σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Οδηγών Υπαλλήλων Ταξί-Αγοραίων Μαγνησίας. Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου- Ν. Ιωνίας «Άγιος Χριστόφορος» συγκαλεί σήμερα το απόγευμα διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο.
Στάση αναμονής για το περιεχόμενο της προκήρυξης τηρούν οι δικαιούχοι των αδειών που εκδόθηκαν το 2001.
Σε συνεδρίαση σήμερα συγκαλείται η διοίκηση και του Συνδέσμου Οδηγών. Τα πρώτα σχόλια, ωστόσο, δια του μέλους του Δ.Σ. Μιχ. Ματζαβίνου είναι ιδιαίτερα αιχμηρά για την απόφαση που εξέδωσε ο νομάρχης.
«Εξυπηρετούνται καθαρά οι πελατειακές σχέσεις απέναντι στους ισχυρούς, δηλαδή το Σύνδεσμο Ιδιοκτητών», δηλώνει ο κ. Ματζαβίνος, καλώντας τον νομάρχη να απαντήσει στην πόλη και το επιβατικό κοινό γιατί στερεί τρεις άδειες ταξί και στον κλάδο για ποιους λόγους στερεί έξι θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με τον κ. Ματζαβίνο, η απόφαση αποτελεί αποτέλεσμα διαβουλεύσεων, στις οποίες δεν κλήθηκε να συμμετάσχει ο Σύνδεσμος Οδηγών Υπαλλήλων Ταξί, απαξιώνοντας το ρόλο τους.
Ο ίδιος αναφέρει ότι με την κανονιστική απόφαση παραβιάζεται κατάφορα η διπλή απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου να κινηθούν οι διαδικασίες νομοθετικής ρύθμισης, αλλά και εκείνες για την επαναχορήγηση αδειών. Τότε, σύμφωνα με τον κ. Ματζαβίνο, το νομαρχιακό συμβούλιο αναφέρονταν σε 15 άδειες ταξί.

Επιπλέον διερωτάται για πιο λόγο ο νομάρχης δεν ταυτίζεται με τις αποφάσεις της τελευταίας Γνωμοδοτικής Επιτροπής, αλλά και των προηγούμενων.
«Αυτά και άλλα πολλά σε συνδυασμό ότι η διαδικασία προχωρά με κλειστό διαγωνισμό, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έρχεται στη διάρκεια προεκλογικής περιόδου για την Αυτοδιοίκηση να εξυπηρετήσει ρουσφέτια», ανέφερε ο κ. Ματζαβίνος.
Στο μεταξύ, σήμερα και μετά τη διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. αναμένεται να ανοίξει τα «χαρτιά» του σχετικά με την κανονιστική απόφαση ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί.
Στο άλλο «μέτωπο» των ιδιοκτητών ταξί, που έχουν μείνει άνεργοι μετά την ανάκληση των αδειών, θεωρούν ότι έγινε το πρώτο βήμα για να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος τους, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει από το Μάρτιο του 2006.

Εκείνο που εύχονται είναι να κινηθούν γρήγορα η διαδικασία, καθώς το τελικό αποτέλεσμα είναι να επιστρέψουν στο τιμόνι και κατά συνέπεια στο μεροκάματο, ενώ αναμένουν το περιεχόμενο της προκήρυξης, ώστε να έχουν πιο ασφαλή άποψη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου