ΤΟΠΙΚΑ

Διάλεξη του Καθηγητή Απ. Παναγιώτου

διάλεξη-του-καθηγητή-απ-παναγιώτου-5573

Διάλεξη με θέμα «Ανακάλυψη του Σωματιδίου Higgs στο CERN …ίσως η Σημαντικότερη Ανακάλυψη του Αιώνα στη Φυσική» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 19.30 στο αμφιθέατρο του πολιτιστικού κέντρου του Ιδρύματος Πορφυρογένη στην Αγριά. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Αγριάς και ομιλητής θα είναι ο Απόστολος Παναγιώτου, ομότιμος Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης του CERN.

Ο κ. Παναγιώτου κατάγεται από τον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου και τελείωσε το 1ο Γυμνάσιο Βόλου. Σπούδασε Φυσική στο Rutgers The State University, New Jersey, ΗΠΑ και πήρε το διδακτορικό του στην Πυρηνική Φυσική από το Πανεπιστήμιο Rochester της Νέας Υόρκης.

Συνέχισε ως Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και Orsay (Γαλλία). Από το 1975 μέχρι το 2010 υπήρξε Καθηγητής στον Τομέα Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του εργαστηρίου Πυρηνικής Φυσικής. Σήμερα είναι ομότιμος Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης του CERN.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου