ΤΟΠΙΚΑ

Ισόβια σε βαρυποινίτη για έγκλημα στις φυλακές

ισόβια-σε-βαρυποινίτη-για-έγκλημα-στι-556831

Ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη κατοχή όπλου και οπλοχρησία επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου σε 36χρονο Αλβανό κρατούμενο του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας.

Τον Μάρτιο του 2015 ο 36χρονος, ο οποίος εξέτιε κάθειρξη δεκατριών ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία και άλλες εγκληματικές πράξεις, είχε επιτεθεί σε συμπατριώτες συγκρατούμενούς του σε διάδρομο των φυλακών.

Ο βαρυποινίτης, άγνωστο για ποιο λόγο, μαχαίρωσε αλλεπάλληλες φορές 49χρονο στο θώρακα, με αποτέλεσμα εκείνος να υποκύψει στα τραύματά του, και στη συνέχεια επιτέθηκε και σε 48χρονο προκαλώντας του τραύματα στα δύο χέρια, στο πρόσωπο και το θώρακα, με αποτέλεσμα εκείνος να χρειαστεί νοσηλεία.

Κληθείς στο εδώλιο να απολογηθεί για τις πράξεις του είπε ότι δεν θυμάται τίποτα. Στις επίμονες ερωτήσεις του Κακουργιοδικείου απάντησε ότι προχώρησε σε αυτές τις πράξεις για κάποιους λόγους τους οποίους δεν μπορεί να πει στο ακροατήριο για θέματα των φυλακών.

Είχε προηγηθεί η εξέταση δυο σωφρονιστικών υπαλλήλων μαρτύρων (οι οποίοι ωστόσο δεν ήταν παρόντες στο αιματηρό επεισόδιο) και του τραυματία 48χρονου κρατούμενου.

Ο 48χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε κάποιος λόγος για το περιστατικό της δολοφονικής επίθεσης, ότι ο ίδιος ξαφνιάστηκε γιατί δεν είχε προηγηθεί κάποιος τσακωμός.

Ο 36χρονος κάθισε χθες στο εδώλιο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο εισαγγελέας έδρας έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο. Ωστοσο, το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε τελεσμένη επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου