ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη πυρκαγιά σε κτηνοτροφική μονάδα

μεγάλη-πυρκαγιά-σε-κτηνοτροφική-μονά-556470

Κατέκαψε 700 δέματα σανό παρά τις φιλότιμες προσπάθειες πυροσβεστών

Στάχτη έγιναν 700 δέματα με ζωοτροφές από μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε κτηνοτροφική μονάδα την Τετάρτη στις 11.15 το πρωί στο 7ο χλμ. της οδού Βόλου – Λάρισας και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω του εύφλεκτου υλικού αποθηκευτικού χώρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πυροσβέστες έδιναν πολύωρη μάχη για να περισώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τις εκατοντάδες δέματα ζωοτροφών και ευτυχώς που εκείνη την ώρα τα ζώα δεν ήταν στο μαντρί. Ωστόσο αν και τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και δύο βοηθητικά κινητοποιήθηκαν άμεσα, η φωτιά μετέτρεψε σε στάχτη τα 700 δέματα σανό, ενώ προκάλεσε ζημιά στη στέγαση αποθηκευτικού χώρου.

Ο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν γενναία προσπάθεια για να μην επεκταθεί η φωτιά στις εγκαταστάσεις της μονάδας και κατάφεραν η εστία να περιοριστεί στα σημεία εκδήλωσης.

Επιπλέον, οι πυροσβέστες περιέσωσαν 200 δέματα σανό. Τελικά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς το απόγευμα, ωστόσο για λόγους πρόληψης πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμεναν στον τόπο εκδήλωσης έως και τις 7.30 το βράδυ υπό το φόβο αναζωπύρωσης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου συνεχίζει τη συλλογή κάθε χρήσιμου στοιχείου. Η προανάκριση συνεχίζεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου