ΤΟΠΙΚΑ

Ασυδοσία στην καταπάτηση βοσκότοπων

ασυδοσία-στην-καταπάτηση-βοσκότοπων-556258

«Φρένο» στο θέμα της καταπάτησης βοσκοτόπων από ιδιοκτήτες οικοπέδων καταγγέλλουν κτηνοτρόφοι της Δημοτικής Ενότητας Αισωνίας επισημαίνοντας ότι εάν δεν μπει μια τάξη από τη δημοτική αρχή στο πρόβλημα, μελλοντικά δεν θα έχουν χώρους βοσκής για τα κοπάδια τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Οπως καταγγέλλουν, τους τελευταίους μήνες αυξάνονται τα κοπάδια των κτηνοτρόφων, σε αντίθεση με τους βοσκότοπους που μειώνονται. Την ίδια στιγμή οι κτηνοτρόφοι της Αισωνίας διαμαρτύρονται στην τοποθέτηση υδρομέτρων που τους ζητήθηκε από τη Δημοτική Αρχή Βόλου.

Σχετικά με αυτό το θέμα η πρόεδρος του Συλλόγου Αιγοπροβατοτρόφων Δημοτικής Ενότητας Αισωνίας, κ. Χαρούλα Διβάνη, αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Για πρώτη φορά μας ζητήθηκε να τοποθετήσουμε υδρόμετρα για νερό άρδευσης που χρησιμοποιούμαι για να ποτίσουμε τα ζώα μας. Σε μια δύσκολη περίοδο για τον κλάδο μας αντί να μας βοηθήσουν προσπαθούν να μας αφανίσουν. Όλο το θέμα γίνεται για 15-20 κτηνοτρόφους της περιοχής που ποτίζουν τα ζώα τους».

Την ίδια στιγμή η κ. Διβάνη επισημαίνει ότι είναι άδικο να τους χρεώνουν 35 λεπτά το κυβικό μέτρο και γι’ αυτό να τους χρεώνουν το νερό άρδευσης 12,5 λεπτά το κυβικό μέτρο. «Είναι απαράδεκτο να χρεώνουν τους κτηνοτρόφους όσο τους αγρότες που ποτίζουν δεκάδες στρέμματα. Θεωρούμε ότι η ΔΕΥΑΜΒ προσπαθεί να βγάλει τα “σπασμένα” από τους κτηνοτρόφους. Μάλιστα το αστείο της υπόθεσης είναι ότι από τις αρμόδιες υπηρεσίες είχαν ετοιμάσει ολόκληρες μελέτες σχετικά με το νερό που καταναλώνουν τα ζώα μας ημερησίως», σημειώνει η κ. Διβάνη.

Τέλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Αιγοπροβατοτρόφων Δ. Ε Αισωνίας αναφέρει ότι φέτος υπάρχουν κτηνοτρόφοι, οι οποίοι δεν ξέρουν αν θα καταφέρουν να βγάλουν το χειμώνα, καθώς δεν έχουν χρήματα για αγορά ζωοτροφών, ενώ παράλληλα δυσκολεύονται με την προμήθεια πετρελαίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου