ΤΟΠΙΚΑ

Παπαδημούλης: «Μητέρα των μαχών» οι ευρωεκλογές

παπαδημούλης-μητέρα-των-μαχών-οι-ευ-555885

Προσκλητήριο συγκρότησης προοδευτικής συμμαχίας ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων από Δημ. Παπαδημούλη, Γ. Μουζάλα και Ολγα Νάσση

«Μητέρα των μαχών» χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής, μαζί με τον πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και την Ολγα Νάσση πρόεδρο των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, αμφότεροι επίσης υποψήφιοι για την Ευρωβουλή, στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ στο δημαρχείο του Βόλου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι δύο βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος και Μάκης Μπαλλής, καθώς επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο». Ο γραμματέας της ΝΕ Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ Κων. Βογιατζής προλογίζοντας τους ομιλητές εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ επίσης ανάγνωσε χαιρετισμό των υφυπουργών Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου και Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Το πολιτικό διακύβευμα

Σίγουρος ότι παρά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές, αλλά και τις εθνικές εκλογές εμφανίστηκε ο Δημ. Παπαδημούλης. «Η εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου, θα είναι η «μητέρα των μαχών» για το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης, αλλά και για τη θέση της Ελλάδας μέσα σε αυτή και ταυτόχρονα θα είναι πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές το φθινόπωρο του 2019», επισήμανε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αναφέρθηκε στην ανάγκη σύγκλισης όλων των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Υπογράμμισε ότι οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν μεταξύ «δύο εκ διαμέτρου αντίθετων πολιτικών προτάσεων για το μέλλον της Ευρώπης, με την πρόταση των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων να μιλά για ισχυρότερη ανάπτυξη, δημοκρατία, κοινωνική και περιφερειακή συνοχή, ισχυρή απασχόληση και εργασιακή ασφάλεια, και αντίθετα την πρόταση των νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών δυνάμεων που μιλά για εθνικιστική αναδίπλωση, σκληρή λιτότητα, εργασιακή ανασφάλεια, περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων».

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί στη διαμόρφωση ενός ισχυρού, αριστερού και προοδευτικού πόλου, που αποτελεί μονόδρομο, κόντρα στην οπισθοδρόμηση που εκφράζει η σύμφυση του νεοφιλελευθερισμού και της ανερχόμενης ακροδεξιάς», όπως πρόσθεσε.

«Όσο πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές», εκτίμησε ο ίδιος, «αυτό το ανοδικό ρεύμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την προοδευτική συμμαχία θα ανυψώνεται και πουθενά δεν βλέπω ρεύμα να γίνει ο Μητσοτάκης πρωθυπουργούς, αλλά βλέπω πολλούς να μου λένε κάντε κάτι παραπάνω, κάντε κάτι περισσότερο γιατί δεν θέλουν να ξανάρθουν στα πράγματα πολιτικά τζάκια που ρήμαξαν τη χώρα».

Αναφερόμενος εξάλλου στις δημοσκοπήσεις προέβλεψε πως το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ καλύτερο από τις δημοσκοπήσεις και συνεχίζοντας ανέφερε: «Τα τελευταία χρόνια η ΝΔ κερδίζει τις δημοσκοπήσεις κι ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές».

«Σήμερα η Ευρώπη κινδυνεύει να χαθεί η ελπίδα μιας ενωμένης Ευρώπης. Βλέπουμε μέτωπο ισχυρό που ξεκινά από την Ουγγαρία μέχρι τον Σαλβίνι και από την άλλη υπάρχει Ελλάδα που είναι σημείο αναφοράς. Να δώσουμε στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ όλοι τον αγώνα για τους Έλληνες για μια δίκαιη Ευρώπη των πολλών και των λαών», επισήμανε στον χαιρετισμό της η υποψήφια ευρωβουλευτής Ολγα Νάσση, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ της έδωσε τη δυνατότητα να εκπροσωπήσει την ελληνική διασπορά.

Τέλος ο Ι. Μουζάλας στην πορεία προς τις ευρωεκλογές σημείωσε: «Το διακύβευμα των ευρωπαϊκών εκλογών είναι εξαιρετικά σημαντικό, είναι η ανάσχεση της Ακροδεξιάς και, ακόμα χειρότερα, της παραδοσιακής Δεξιάς που έχει ενσωματώσει ακροδεξιό λόγο και ακροδεξιά πρακτική, μετά από πολλά χρόνια που τα είχε αποβάλει. Αυτό όλο θα δημιουργήσει τεράστιες συνέπειες στην ποιότητα ζωής των Ευρωπαίων, στην ποιότητα δημοκρατίας, στο κράτος δικαίου, θα επιφέρει χειρότερη λιτότητα, χειρότερη αφαίμαξη εισοδημάτων και μεγάλα χτυπήματα στο κράτος πρόνοιας».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου