ΤΟΠΙΚΑ

Υποψήφιος Δήμαρχος ο Θαν. Νάκος;

υποψήφιος-δήμαρχος-ο-θαν-νάκος-851206

Τάραξε τα νερά της τοπικής επικαιρότητας χθες το μεσημέρι με δηλώσεις του ο πρώην Δήμαρχος Βόλου και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου Κυριάκος Μήτρου.
Πιο συγκεκριμένα κατά τη χθεσινή εθιμοτυπική επίσκεψή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για ευχές στη διεύθυνση και τους συντάκτες για το Νέο Έτος και απαντώντας σε ερωτήσεις για τα τελευταία σχόλια της εφημερίδας όσον αφορά στις υποψηφιότητες στη Νέα Δημοκρατία για τον ενιαίο διευρυμένο (με τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΙΙ) Δήμο Βόλου, ο πρώην Δήμαρχος ξάφνιασε, επιβεβαιώνοντας στο σύνολό τους όλα όσα έχουν γραφεί τις τελευταίες εβδομάδες στις παραπολιτικές στήλες.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μήτρου σημείωσε ότι ενδιαφέρεται για το Δήμο Βόλου, εάν και εφόσον τα πράγματα μείνουν όπως έχουν, όπως είπε. Εάν όμως η Κυβέρνηση προχωρήσει, όπως όλα δείχνουν, στην υιοθέτηση του νέου διοικητικού χάρτη της χώρας και στην εφαρμογή του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΙΙ με βάση τον οποίο θα γίνουν οι ερχόμενες δημοτικές εκλογές το Νοέμβριο του 2010, τότε τα πράγματα και τα δεδομένα αλλάζουν άρδην για την πόλη. Σε αυτή την περίπτωση, είπε ο κ. Μήτρου, χρειάζεται μία ισχυρή υποψηφιότητα, στην οποία θα πρέπει να συστοιχηθούν όλοι οι υπόλοιποι.
Θεωρώ, είπε ο κ. Μήτρου, ότι μία τέτοια υποψηφιότητα είναι ο Θανάσης Νάκος, στον οποίο έχω ήδη διαμηνύσει τις σκέψεις μου. Δεν με ενδιαφέρει -πρόσθεσε ο Κυριάκος Μήτρου- η καρέκλα, αλλά η ανάγκη να παραχθεί έργο στην πόλη ενόψει και των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Σε ερώτημα αν ο πρώην Υφυπουργός αποδέχεται τη σχετική πρόσκληση, καθώς σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό επικαλέστηκε «προσωπικούς λόγους για τους οποίους οφείλει να είναι στην Αθήνα», ο πρώην Δήμαρχος Βόλου επέμεινε ότι η καλύτερη πολιτική επιλογή για το Θανάση Νάκο, έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, είναι η υποψηφιότητά του για τον ενοποιημένο Δήμο Βόλου με τις 140.000 κατοίκους και τα 250.000 στρέμματα έκταση.
Με αφορμή τα σενάρια που ακούγονται για τις περιοχές που θα περιλαμβάνει ο νέος ενιαίος Δήμος Βόλου, ο πρώην Δήμαρχος τάχθηκε με την άποψη ότι στο νέο Δήμο θα πρέπει να περιλαμβάνεται και η Νέα Αγχίαλος, προκειμένου να μη χαθεί το πλεονέκτημα του ενιαίου θαλάσσιου μετώπου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου