ΤΟΠΙΚΑ

Λαχτάρισαν λουόμενοι στις Πλάκες

λαχτάρισαν-λουόμενοι-στις-πλάκες-555236

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα είδαν καρχαριοειδές να κολυμπά κοντά στην ακτή! – Το βιντεοσκόπησαν και έκαναν αναφορά στο Λιμεναρχείο Βόλου

Λαχτάρισαν χειμερινοί κολυμβητές, όταν σε κοντινή απόσταση από το σημείο που κολυμπούσαν στη θάλασσα στην ακτή Πλάκες είδαν καρχαριοειδές.

Το περιστατικό σημειώθηκε προχθές στις 11 το πρωί. Δύο χειμερινοί κολυμβητές βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη θάλασσα και κολυμπούσαν όταν μερικά μέτρα πιο μέσα είδαν το καρχαριοειδές, όπως το χαρακτήρισαν. Απομακρύνθηκαν άμεσα από το σημείο και βγήκαν στην ακτή, όπου σύμφωνα με τον έναν εκ των δύο κολυμβητών, παρακολουθούσαν το θηλαστικό να κόβει… βόλτες κατά μήκος της ακτής και σε απόσταση μικρότερη από 100 μέτρα από τη στεριά, από το ύψος του Αναύρου έως τον τελευταίο κολπίσκο στις Πλάκες, τον Τρίτωνα.

Όπως περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, το περίεργο θηλαστικό δεν μοιάζει με δελφίνι. «Βλέπουμε συχνά δελφίνια, τα οποία όμως κινούνται σε κοπάδια, με μεγαλύτερες ταχύτητες και σε μεγαλύτερη απόσταση από την ακτή», ανέφερε.

Χθες το θηλαστικό ξαναεμφανίστηκε, αναστατώνοντας όσους λουόμενους είχαν πάει να κολυμπήσουν. Εχοντας ακούσει για το προχθεσινό περιστατικό, κανείς δεν έμπαινε στη θάλασσα ενώ όσοι το έκαναν βούτηξαν στα ρηχά, σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

Ενας εκ των λουόμενων βιντεοσκόπησε το θηλαστικό το οποίο εθεάθη για δεύτερη ημέρα και έκανε αναφορά στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου