ΤΟΠΙΚΑ

Αδειοδοτήθηκε ο αξονικός του Νοσοκομείου

αδειοδοτήθηκε-ο-αξονικός-του-νοσοκομ-554327

Εκπαιδευτική διαδικασία σε πραγματικές συνθήκες, δηλαδή με ασθενείς οι οποίοι πρέπει να υποβληθούν σε διαγνωστική απεικονιστική εξέταση, αρχίζει προσεχώς στο τμήμα αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου Βόλου.

Χθες παρελήφθησαν το πιστοποιητικό καταλληλότητας και η άδεια λειτουργίας του νέου αξονικού τομογράφου μετά από μετρήσεις που πραγματοποίησε το Κέντρο Ερευνών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και το σύστημα θα τεθεί σε λειτουργία για το τελικό στάδιο εκπαίδευσης του προσωπικού με πραγματικά περιστατικά.

Εξηγώντας την παρέκκλιση από το αρχικό χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του νέου αξονικού που είχε προσδιοριστεί στο τέλος Μαρτίου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Κων. Καραμπάτσας τόνισε πως «κατά τη διαδικασία τοποθέτησης, υποστήριξης, αδειοδότητης και δοκιμών του νέου σύγχρονου εξοπλισμού, έπρεπε να αντιμετωπιστούν κάποια ζητήματα και να τηρηθούν πρωτόκολλα, ενώ και για την εκπαίδευση του προσωπικού, απαιτήθηκε τελικά μεγαλύτερος χρόνος από τη συνηθισμένη κατάρτιση σε αξονικούς παλαιότερης τεχνολογίας.

Είναι θέμα ημερών η λειτουργία του νέου αξονικού τομογράφου, ο οποίος θα αξιοποιηθεί με όλες τις σύγχρονες λειτουργίες του στο έπακρο προς όφελος των ασθενών», κατέληξε ο κ. Καραμπάτσας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου