ΤΟΠΙΚΑ

Ισόβια σε συζυγοκτόνο από το Κακουργιοδικείο Βόλου

ισόβια-σε-συζυγοκτόνο-από-το-κακουργι-554108

Μάρτυρες κατηγορίας οι δύο κόρες τού καταδικασθέντος, ο οποίος είχε στο πλευρό του τον γιο του

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου αναβίωσε χθες η οικογενειακή τραγωδία, που συγκλόνισε τη Θεσσαλία το προηγούμενο καλοκαίρι. 61χρονος πυροβόλησε τρεις φορές την 52χρονη σύζυγό του μετά από έντονη λογομαχία και λίγο αργότερα επιχείρησε και ο ίδιος να βάλει τέλος στη ζωή του με μαχαίρι.

Ο 61χρονος κάθισε χθες στο εδώλιο, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Στο πλευρό του, είχε ως μάρτυρα υπεράσπισης τον γιο του, όχι όμως και τις δύο κόρες του που προσήλθαν στη δικαστική αίθουσα ως μάρτυρες κατηγορίας, απέναντι στον πατέρα τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον περασμένο Αύγουστο, ο 60χρονος τότε δράστης, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην Παναγία Καλαμπάκας του Δήμου Μετεώρων, πυροβόλησε και σκότωσε την 52 ετών σύζυγό του.

Το περιστατικό σημειώθηκε μετά από έντονο καβγά του ζευγαριού, με τον 60χρονο τότε να πυροβολεί τρεις φορές την 52χρονη γυναίκα του. Επειτα προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του με μαχαίρι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην κοιλιά.

Συγχωριανοί, που αντιλήφθηκαν το τραγικό συμβάν, αλλά και γιατρός, που προσέτρεξε για βοήθεια, ειδοποίησαν πλήρωμα ασθενοφόρου και την Αστυνομία.

«Οι κόρες μου δεν δέχονται να μου μιλήσουν»

Ο 61χρονος σήμερα δράστης, που κρατούταν προσωρινά στις φυλακές Τρικάλων, δεν αρνήθηκε την ανθρωποκτονία. Αρνήθηκε όμως τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τελέστηκε. Οπως υποστήριξε δεν βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ούτε είχε προμελετήσει το έγκλημα. Ηταν αποτέλεσμα ανάρμοστης συμπεριφοράς της συζύγου του, υποστήριξε ο καταδικασθείς, ο οποίος επικαλέστηκε και προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Συγκεκριμένα όπως είπε είναι αλκοολικός, ενώ ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή για ασθένεια που αντιμετωπίζει. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη σχέση με τις δύο κόρες του οι οποίες έκτοτε δεν έχουν δεχθεί καν να τον δουν. «Ζήτησα από τον γιο μου να πει στις κόρες μου ότι θέλω να τις μιλήσω. Δεν δέχθηκαν», είπε απευθυνόμενος προς το προεδρείο.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης κατέθεσαν συνολικά έντεκα μάρτυρες. Ανάμεσά τους οι δύο κόρες του δράστη, οι οποίες ήταν μάρτυρες κατηγορίας. Οπως υποστήριξαν, οι γονείς τους είχαν προβλήματα τα τελευταία χρόνια, τα οποία ωστόσο ο πατέρας τους είχε την τάση να συγκαλύπτει για να συνεχίζεται η συμβίωση.

«Υπήρχαν προβλήματα μεταξύ των γονιών μας, όμως ο πατέρας μου είναι ένας φιλήσυχος άνθρωπος», κατέθεσε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο ο γιος του δράστη.

Οι υπόλοιποι μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο δράστης ήταν μεν αλκοολικός, όχι όμως βίαιος.

«Καμία ζωή δεν αξίζει περισσότερο από μία άλλη»

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενο με βάση το κατηγορητήριο. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Του επέβαλε ποινή ισοβίων για την ανθρωποκτονία και 18 μήνες φυλάκισης για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στον 61χρονο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ούτε αυτό του πρότερου σύννομου βίου, ούτε της ειλικρινούς μεταμέλειας, ούτε της καλής διαγωγής που επέδειξε μετά το συμβάν. «Δεν έχουμε να κάνουμε με κοινό εγκληματία, αλλά με άνθρωπο που έγινε εγκληματίας κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες κι όμως δικάζεται με το ίδιο άρθρο που θα δικαστεί όταν συλληφθεί ο δολοφόνος της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του 61χρονου.

«Γιατί μία ζωή να κοστίζει περισσότερο από μία άλλη;» το σχόλιο του εισαγγελέα έδρας, ο οποίος ανέφερε ότι ο καταδικασθείς δεν φέρεται να έχει μεταμελήσει, καθώς επιχείρησε να αποδώσει την πράξη του στη συμπεριφορά της συζύγου του, ενώ μίλησε για πυροβόλο όπλο το οποίο κατείχε παράνομα επί 40 χρόνια.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου