ΤΟΠΙΚΑ

«Καταστροφή» για Πήλιο- Σποράδες το κλείσιμο των συνόρων με Σερβία

καταστροφή-για-πήλιο-σποράδες-το-κλ-5547

Καταστροφικό θα είναι για τον τουριστικό κόσμο του Πηλίου και των Βορείων Σποράδων το κλείσιμο λόγω κορονοϊού από σήμερα Δευτέρα των συνόρων της Ελλάδας στη Σερβία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, Γιώργο Ζαφείρη.

Οπως είναι γνωστό η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναστολή από σήμερα, Δευτέρα, έως τις 15 Ιουλίου της πρόσβασης των Σέρβων υπηκόων στην Ελλάδα από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων που καταγράφεται στη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη το ξαφνικό κλείσιμο μιας τουριστικής αγοράς στην οποία είχαν ποντάρει για φέτος το καλοκαίρι οι τοπικοί επιχειρηματίες του τουρισμού θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στον τουριστικό κόσμο.

«Ηδη στην περιοχή τόσο του Πηλίου όσο και των νησιών των Βορείων Σποράδων έχουμε τουρίστες από τη Σερβία. Και έχουμε και κρατήσεις για το επόμενο διάστημα, που δεν γνωρίζουμε αν θα αρχίσουν από αύριο (σ.σ. σήμερα) να ακυρώνονται. Το θέμα είναι ότι σταματά το τουριστικό ρεύμα από τη Σερβία, μία αγορά στην οποία είχαμε ποντάρει για τη φετινή τουριστική σεζόν, όπως άλλωστε και στα υπόλοιπα Βαλκάνια», ανέφερε ο κ. Ζαφείρης προβλέποντας μαζικές ακυρώσεις αφίξεων για το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Δυστυχώς γνωρίζαμε ότι υπάρχει ο κίνδυνος του κλεισίματος τουριστικών αγορών. Μία αγορά θα κλείνει μία άλλη θα ανοίγει και το ζητούμενο είναι κατά πόσο είσαι προετοιμασμένος να ανοιχτείς σε αυτή την αγορά. Η μόνη λύση στο πρόβλημα είναι να βρεθεί το φάρμακο. Σε διαφορετική περίπτωση θα είμαστε διαρκώς αντιμέτωποι με τέτοια προβλήματα», ανέφερε ο κ. Ζαφείρης.

Ο ίδιος πάντως εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την επιστροφή των Σέρβων στην πατρίδα τους. «Θα επιστρέψουν κανονικά στη χώρα τους. Νέους τουρίστες δεν θα μπορούμε να δεχθούμε έως και τα μέσα Ιουλίου και ίσως και μετά να υπάρχει μουδιασμένη κίνηση», σημείωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου