ΤΟΠΙΚΑ

Κάθειρξη 8 ετών για ληστείες σε 36χρονο Βολιώτη

κάθειρξη-8-ετών-για-ληστείες-σε-36χρονο-β-553866

Εισέβαλε σε καταστήματα με απειλή μαχαιριού

Συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και 3 μηνών επέβαλε χθες Δευτέρα το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε 36χρονο Βολιώτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ληστεία κατ’ εξακολούθηση και παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση.

Ο καταδικασθείς διέπραξε τον Μάιο του 2020 δύο ληστείες στον Βόλο, οι οποίες εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Βραδινή ώρα στις 16 Μαΐου εισέβαλε σε αναψυκτήριο στη Νέα Ιωνία, απείλησε υπάλληλο με μαχαίρι και άρπαξε ποσό 310 ευρώ.

Προανακριτικά διαπιστώθηκε ότι με τον ίδιο τρόπο διέπραξε ακόμη μία ληστεία σε τυροπιτάδικο μερικές μέρες πριν από το «χτύπημα» στο αναψυκτήριο.

Χθες δικάστηκε σε πρώτο βαθμό και καταδικάστηκε. Το δικαστήριο δεν αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς του ότι τελούσε υπό την επήρεια ουσιών και δεν είχε συναίσθηση των πράξεών του.

Του επέβαλε κάθειρξη 8 ετών για τις ληστείες και ποινή φυλάκισης 3 μηνών για την παράνομη οπλοφορία.

Απολογούμενος ο δράστης παραδέχτηκε τις πράξεις που του αποδόθηκαν και ζήτησε επανειλημμένες φορές «συγγνώμη», μάταια όμως, καθώς το δικαστήριο δεν του χορήγησε τη δυνατότητα η κάθειρξη να έχει αναστολή.

Ο 36χρονος, όπως προέκυψε, έχει απασχολήσει στο παρελθόν αστυνομικές και δικαστικές αρχές με παρόμοιες πράξεις και έχει εκτίσεις και ποινές φυλάκισης.

Ο ίδιος έλεγε απολογούμενος σε κάθε τόνο ότι στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου προφυλακίστηκε μετά τη σύλληψή του, παρακολουθεί πρόγραμμα απεξάρτησης και σήμερα είναι «καθαρός» από ουσίες.

Ακόμη, ισχυρίστηκε ότι στη μία από τις δύο επιχειρήσεις που λήστεψε είχε εργαστεί και ο εργοδότης του χρωστούσε 140 ευρώ.

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν δύο μάρτυρες και ο ένας είναι υπάλληλος επιχείρησης που έζησε στα χέρια του καταδικασθέντος στιγμές τρόμου. Ο παθών περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο που εκείνος προσέγγισε το μαγαζί, τον αιφνιδιασμό που προκάλεσε και τον φόβο που έσπειρε με το μαχαίρι.

Ο δεύτερος μάρτυρας είναι αστυνομικός, που αναφέρθηκε στην εξιχνίαση της υπόθεσης, τον τρόπο δράσης του κατηγορούμενου και τη σύλληψη στο ΚΤΕΛ την επομένη της ληστείας στο αναψυκτήριο μετά από αστραπιαία κινητοποίηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου στην οποία είχε σημάνει συναγερμός.

Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και κρατήθηκε για να εκτίσει την κάθειρξη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου