ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο για τις εργολαβικές καθαρίστριες

παράσταση-διαμαρτυρίας-στο-νοσοκομε-553663

Στο Νοσοκομείο Βόλου… μεταφέρεται ο αγώνας των καθαριστριών. Σήμερα ο Σύλλογος Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Αχιλλοπούλειο στις 10.30π.μ. στο πλαίσιο στάσης εργασίας που προκήρυξε από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 12 το μεσημέρι, με βασικό αίτημα την πρόσληψη με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα μόνιμου προσωπικού, τόσο που να αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων, όπως αντίστοιχα των σχολείων αλλά και άλλων τομέων.

Σημειώνεται ότι οι 35 καθαρίστριες του Νοσοκομείου Βόλου αντιμετωπίζουν άμεσα το φάσμα της ανεργίας καθώς, από τον Απρίλιο που λήγει η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο, η Διοίκηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις.

«Η κυβέρνηση -σημειώνει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Καθαριστριών – Καθαριστών ενόψει της σημερινής κινητοποίησης- αφού πέταξε το τυράκι των απαράδεκτων ατομικών συμβάσεων με τη μορφή του ατομικού εργολάβου, εκβιάζοντας τις εργαζόμενες να επιλέξουν ανάμεσα στις άθλιες εργασιακές σχέσεις των εργολαβικών συνεργείων και των απαράδεκτων και γυμνών από εργασιακά δικαιώματα συμβάσεων ορισμένου χρόνου 2ετής διάρκειας, σήμερα σφυρίζει αδιάφορα και κρύβεται πίσω από τις δεσμεύσεις και τις συμφωνίες που έχει συνταχθεί με τη σειρά της».

Ο σύλλογος θέτει επίσης το θέμα ότι σε δεκάδες εργασιακούς χώρους οι καθαρίστριες βρίσκονται απλήρωτες επί μήνες, παράλληλα αντιμετωπίζουν τη συσσωρευμένη απώλεια δικαιωμάτων χωρίς δώρα γιορτών, επιδόματα, δικαιώματα άδειας, και εκτιμά ότι αυτά τα φαινόμενα θα πολλαπλασιαστούν.

«Εδώ και τώρα πρέπει να οργανωθούμε στο σωματείο μας -αναφέρει χαρακτηριστικά ο σύλλογος- να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία και τις πολιτικές που μας κρατούν κακοπληρωμένες, ευέλικτες, χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Να σπάσουμε τις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που μας κατηγοριοποιούν σε σχολικές καθαρίστριες, καθαρίστριες εργολάβων, καθαρίστριες σε νοσοκομεία, σε παιδικούς σταθμούς, σε υπηρεσίες. Είναι αντιλήψεις που διασπούν, που υψώνουν τείχη ανάμεσα μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου