ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Εφυγε» ο μπάρμπα Γιάννης Αγάλλου, το σύμβολο της Περιστέρας

εφυγε-ο-μπάρμπα-γιάννης-αγάλλου-το-σ-553460

Ο 91χρονος μπάρμπα Γιάννης Αγάλλου, το σύμβολο για τη νήσο Περιστέρα, απέναντι από την Αλόννησο κατέληξε στο Νοσοκομείο Βόλου, μετά από το βαρύ καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.

Ο μπάρμπα Γιάννης Αγάλλου και η σύζυγός του ήταν οι μοναδικοί κάτοικοι στο όμορφο αλλά απομονωμένο νησάκι που έγινε παγκοσμίως γνωστό για το ναυάγιο που ανακαλύφθηκε το 1982 από τον Δημήτρη Μαυρίκη και τον γιο του Κώστα.

Ο τελευταίος με ανάρτηση του στο facebook αποκάλυψε τη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε την περασμένη Παρασκευή ο 91χρονος πεθερός του Γιάννης Αγάλλου.

Η σύζυγος του μπάρμπα Γιάννη τηλεφώνησε στον Κώστα Μαυρίκη λέγοντας του πως ο παππούς είναι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση έξω από το καλύβι τους στην Περιστέρα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός αλλά η πρόσβαση λόγω των αποστάσεων δεν θα μπορούσε να είναι άμεση. «Εγώ ήμουν στο Πατητήρι, το λιμάνι της Αλοννήσου, και έτσι ειδοποίησα τον γιο μου Ικαρο που ήταν στη Στενή Βάλα να σπεύσει με μία βάρκα για να βοηθήσει τη σοκαρισμένη γιαγιά του. Στο καλύβι τους στην Περιστέρα βρήκε τον παππού χωρίς αισθήσεις πεσμένο στο χώμα», ανέφερε ο Κώστας Μαυρίκης.

Τα γρήγορα αντανακλαστικά του νεαρού Ικαρου ήταν σωτήρια για τον παππού του. Ηξερε πως λόγω ενός γάμου που θα γίνονταν την επομένη ημέρα βρίσκονταν στο νησί ο γιατρός Νίκος Ιγνατιάδης που διατηρεί ιδιωτικό κέντρο υγείας στη Σκιάθο.

Μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν έσπευσε με το σκάφος του στην Περιστέρα. Μαζί του ήταν και η ιατρός Μυλωνά Ελένη η οποία μάλιστα θα στελεχώσει το τοπικό ιατρείο. Οταν φτάσανε στο καλύβι, ο 91χρονος δεν είχε αισθήσεις. Οι δύο γιατροί ανέλαβαν δράση όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν είχε σφυγμό και αναπνοή. Παρότι φαίνονταν πως όλα είχαν χαθεί, επέμειναν.

«Με τρομερή θέληση έγινε το θαύμα. Μετά από 8 με 10 λεπτά με ενέσεις, τεχνητή αναπνοή, μαλάξεις ξανάφεραν στη ζωή τον Γιάννη Αγάλλου», έγραψε ο Κώστας Μαυρίκης σε σχετική ανάρτηση στα social media.

«Με τι λόγια να ευχαριστήσεις δύο γιατρούς που σώζουν τη ζωή του γονιού σου και μάλιστα όταν βρίσκονται σε διακοπές; Αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω και την ανάρτηση στα social media σαν δημόσιο μικρό ευχαριστώ για μια μεγάλη πράξη, αυτή της επαναφοράς στη ζωή ενός ανθρώπου που είναι μοναδικός για μένα και την οικογένειά μου. Τους ευχαριστώ ολόψυχα εγώ και όλοι οι συγγενείς», αναφέρει στην ίδια ανάρτηση ο Κώστας Μαυρίκης, εκφράζοντας τις δημόσιες ευχαριστίες του στους δύο γιατρούς.

Αυτήν την ώρα τελείται η κηδεία του Γιάννη Αγάλλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου