ΤΟΠΙΚΑ

Σκληρή επίθεση του Πάρι Μουτσινά στον Αχ. Καλυβιώτη

σκληρή-επίθεση-του-πάρι-μουτσινά-στον-851206

Πιστός στην υπόσχεση του να απαντήσει στον Αχιλλέα Καλυβιώτη και στις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο τελευταίος μετά το αίτημα παραίτησης που του κατατέθηκε από την ομάδα πλειοψηφίας έμεινε ο δήμαρχος Ιωλκού Πάρις Μουτσινάς. Σε μια μακροσκελέστατη επιστολή του κατακεραυνώνει τον κ. Καλυβιώτη και χαρακτηρίζει τον «αυτοδιοικητικό του κόσμο ανήθικο».

Για «τυφλοπόντικες» που δουλεύουν σε «σκοτεινά λαγούμια» αλλά και χτυπήματα που δέχεται συνήθως εν τη απουσία του από το τιμόνι του δήμου, κάνει λόγο ο δήμαρχος Ιωλκού Πάρις Μουτσινάς σε επιστολή – απάντηση στον Αχιλλέα Καλυβιώτη.
Αναφερόμενος στις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Ιωλκού επισημαίνει πως η επιστολή του πρώτου στα τοπικά ΜΜΕ είναι «υποτιμητική» προς τους συντάκτες και υπογράφοντες της επιστολής, ενώ η απάντηση «ουδόλως αναφέρεται στην ουσία της επιστολής των επτά Συμβούλων και φυσικά δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, την οποία διαστρεβλώνει συνειδητά».
Ο ίδιος προσθέτει πως ο κ. Καλυβιώτης αντί να προβεί σε αυτοκριτική «για τις σοβαρές πράξεις και παραλείψεις που του καταλογίζονται βάσιμα, προτιμά την ανοίκεια επίθεση στο πρόσωπό μου, βγάζοντας τόση χολή που μόνο θλίψη προκαλεί. Τολμάει και μιλάει για Δημοκρατικές διαδικασίες, αυτός ο οποίος έχει επιλέξει να απέχει με διάφορες προφάσεις, από τις Συνεδριάσεις της Δημοτικής Αρχής, οι οποίες προηγούνται του Δημοτικού Συμβουλίου. Με δύο λόγια δεν έχει αφιερώσει, ούτε μια ώρα για την προετοιμασία των θεμάτων του δημοτικού συμβουλίου».
Ο δήμαρχος Ιωλκού προσπαθώντας να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη με το Τεχνικό Πρόγραμμα σημείωσε πως «δεν είναι παράδοξο να το ψήφισε και μερικές ημέρες μετά να ζητά από τη Γραμματέα του Δ. Σ. να αλλάξει τα πρακτικά και να καταγράψει την ψήφο του αρνητική; Και όχι μόνο αυτό. Καταψήφισε τον προϋπολογισμό χωρίς καμιά σοβαρή αιτιολόγηση και χωρίς καμιά γραπτή πρόταση ως όφειλε, αφού είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου».
Αναφερόμενος σε άλλα περιστατικά ο κ. Μουτσινάς τονίζει πως «αυτό που έκανε στα δημοτικά συμβούλια ο κ. Καλυβιώτης δεν ήταν θέμα ελευθερίας της γνώμης, αλλά θέμα στοιχειώδους σοβαρότητας», ενώ δεν αφήνει χωρίς εξηγήσει το ζήτημα των παρεμβάσεων που έκανε στο δρόμο της Επισκοπής υπογραμμίζοντας ότι «όταν ο κ. Καλυβιώτης ήταν Αντιδήμαρχος είχε εκτελέσει παρεμβάσεις στον ίδιο δρόμο με μηχανήματα χωρίς καμιά απόφαση οργάνου και χωρίς φυσικά έγκριση από το Δασαρχείο και την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Έτσι αποκαλύπτεται περίτρανα η ταύτισή του με την θέση της κ. Σταυροπούλου, με την οποία χρησιμοποιεί ακριβώς τα ίδια ψέματα χωρίς καμιά ντροπή! Φαίνεται καθαρά πως εκτός από τον ίδιο χαρακτήρα έχουν και τον ίδιο στόχο, την κατασυκοφάντηση του Δημάρχου».
Ο κ. Μουτσινάς ολοκληρώνοντας την επιστολή του τονίζει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων πως «πίστεψα ότι με τη συνεργασία και τη συλλογικότητα της παράταξης θα βελτίωνε τη συμπεριφορά του και θα ανεδείκνυε τις αναντίρρητες ικανότητές του. Ο ίδιος όμως καθώς το έχει συνήθειο, έχει παραμείνει εραστής του μοναχικού δρόμου. Μπρος στη μεγάλη ευθύνη όλων μας απέναντι στο μεγάλο εγχείρημα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης ας προσπαθήσει τουλάχιστον να ακούσει τους ανθρώπους της παράταξης, οι οποίοι πριν τον κρίνουν, τον στήριζαν χωρίς όρους. Σε κάθε περίπτωση όμως τόσο ο ίδιος όσο και ο καθένας από εμάς ας έχουμε στο νου μας τους στίχους του ποιητή : «…Αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι για τη ζωή σου προσπάθησε μονάχα τούτο, μην την εξευτελίζεις!!»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου