ΤΟΠΙΚΑ

Xωρίς νερό η Νέα Δημητριάδα για 15 ώρες!

xωρίς-νερό-η-νέα-δημητριάδα-για-15-ώρες-552856

Χωρίς σταγόνα νερού για περισσότερες από 15 ώρες παραμένουν από νωρίς το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα νοικοκυριά, σε μεγάλο τμήμα της συνοικίας της Νέας Δημητριάδας.

Η παρατεταμένη διακοπή στην υδροδότηση δοκιμάζει τις αντοχές των κατοίκων, οι οποίοι δεν μπορούσαν καν να πιάσουν γραμμή στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να ενημερωθούν για τον χρόνο αποκατάστασης της λειτουργίας του δικτύου.

Για τη διακοπή της υδροδότησης είχε εκδοθεί ανακοίνωση από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ. Επρόκειτο να γίνουν προγραμματισμένες εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης και όπως είχε ανακοινωθεί θα υπήρχε διακοπή νερού από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στην περιοχή από Ζωοδόχου Πηγής – Ορμινίου και πάνω και στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Γιάννη Δήμου, Κασσαβέτη, περιφερειακός και Φιλιππίδη.

Ωστόσο, η ώρα περνούσε και οι βρύσες στα νοικοκυριά εκατοντάδων κατοίκων δεν είχαν νερό. Κάτοικοι της περιοχής, ιδίως οικογένειες με μικρά παιδιά που έχουν αυξημένες ανάγκες, απευθύνονταν στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΥΑΜΒ αναζητώντας απαντήσεις για τον χρόνο επίλυσης του προβλήματος.

Η διακοπή νερού, αντί για έξι ώρες που ήταν προγραμματισμένη, συμπληρώνει πλέον τις 15 ώρες και η αγανάκτηση ξεχειλίζει.

Εκ μέρους της ΔΕΥΑΜΒ, πάντως, αναφέρουν ότι ήταν προγραμματισμένη η επιδιόρθωση ζημιάς που είχε εντοπιστεί στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης. Ωστόσο, με την αποκάλυψη του αγωγού από συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ, διαπιστώθηκε ότι η βλάβη ήταν πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αρχικώς είχε υπολογιστεί και η προσπάθεια αποκατάστασης απαιτεί περισσότερο χρόνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου