ΤΟΠΙΚΑ

Σε εγρήγορση για τον κόμβο κάλεσε την πόλη ο Αχιλλέας Μπέος

σε-εγρήγορση-για-τον-κόμβο-κάλεσε-την-π-552685

Κατήγγειλε υποκινούμενη εμπλοκή του έργου από «τη σαπίλα του πολιτικού συστήματος» – Πυρά κατά Βούρδα και Αρχαιολογίας

Ολη την πόλη σε εγρήγορση κάλεσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, σε περίπτωση που επιχειρηθεί να μπλοκαριστούν οι εργασίες στον τέταρτο κυκλικό κόμβο, που ολοκληρώνεται ήδη μπροστά από το Δημαρχείο. «Από Δευτέρα αν χρειαστεί θα έχουμε πόλεμο» είπε ο Αχιλλέας Μπέος από το βήμα συνέντευξης Τύπου, καταγγέλλοντας ότι «η σαπίλα του πολιτικού συστήματος επιχειρεί να μπλοκάρει το έργο για να προκαλέσει προβλήματα λειτουργίας στην πόλη ενόψει των γιορτών του Πάσχα».

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι εργασίες του τέταρτου κυκλικού κόμβου ήδη ολοκληρώνονται κι ενώ αρχικώς είχε ανακοινωθεί ότι τα εγκαίνια θα γίνονταν Μεγάλη Δευτέρα, το έργο θα παραδοθεί τελικώς στην πόλη την ερχόμενη Παρασκευή. «Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό που συμβαίνει στην πόλη. Είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο. Και ο κόμβος του Δημαρχείου με τη μορφή που θα πάρει θα καταστεί σημείο αναφοράς για όλη τη χώρα. Δεν θα υπάρχει πιο όμορφος», είπε ο κ. Μπέος.

Ομως στο παρά πέντε της κοπής της κορδέλας των εγκαινίων, φαίνεται να επιχειρείται εμπλοκή. Υπάλληλος του ΟΣΕ, «ένας απλός σταθμάρχης χωρίς καμία αρμοδιότητα, ο οποίος προσπέρασε τους προϊσταμένους του και έγινε εργαλείο του σάπιου πολιτικού συστήματος», όπως κατήγγειλε ο κ. Μπέος, έστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καταγγέλλοντας επικάλυψη της διατηρητέας σιδηροδρομικής γραμμής στο σημείο που εκτελούνται οι εργασίες του τέταρτου κυκλικού κόμβου.

Αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης, για την οποία δεν είχε γνώση η τοπική διοίκηση του ΟΣΕ, ήταν να παρέμβει με έγγραφό του ο γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας ζητώντας να σταματήσουν οι εργασίες, ενώ παράλληλα ενημέρωσε και την 5η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων για την επικάλυψη των γραμμών του τρένου που έχουν κριθεί διατηρητέες.

«Κάποιος… Μπούρδας – όνομα και πράμα – από το υπουργείο Υποδομών, που είναι το υπουργείο που χρηματοδοτεί την κατασκευή των κυκλικών κόμβων, έστειλε έγγραφο το οποίο ο Δήμος Βόλου ακόμη δεν έχει παραλάβει», ανέφερε ο κ. Μπέος.

Ξεπεράστηκε ο ΟΣΕ…

Ο δήμαρχος την περασμένη Τρίτη είχε συνάντηση με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το θέμα των σιδηροδρομικών γραμμών. Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Βόλου και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το πρώτο σκέλος αφορά στις σιδηροδρομικές γραμμές οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταφερθούν στο παραλιακό μέτωπο με απώτερο στόχο την ενεργοποίηση του θρυλικού Μουντζούρη ο οποίος θα εκτελεί δρομολόγιο από το σταθμό του Βόλου έως τον Αναυρο μέσω του παραλιακού μετώπου της πόλης. Με αυτό τον τρόπο οι γραμμές και το μικρό τρένο του Πηλίου θα ενεργοποιηθούν χωρίς να προκαλούν κυκλοφοριακό πρόβλημα μέσα από τη Δημητριάδος.

Το δεύτερο σκέλος που αποκάλυψε ο κ. Μπέος αφορά στην παραχώρηση του σταθμού του ΟΣΕ Αγριάς στον Δήμο Βόλου προκειμένου να μετατραπεί από εστία μόλυνσης που είναι σήμερα σε πάρκο αναψυχής και χώρο πάρκινγκ.

Για τη συνεργασία μάλιστα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Δήμου Βόλου σε διπλό επίπεδο, πρόκειται να παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

«Ημασταν σε κόντρα με τον ΟΣΕ όπως έχουμε συγκρουστεί και με τον κ. Αγοραστό. Οταν όμως πρόκειται για την πόλη, ξέρουμε να συνεργαζόμαστε», είπε ο κ. Μπέος.

«Μόλις ξεπεράστηκε το πρόβλημα με τον ΟΣΕ, οι βρομιάρηδες που υποκίνησαν όλη την ιστορία, ενεργοποίησαν την Αρχαιολογία. Ενα καρκίνωμα που αποτελείται από διορισμένα κομματόσκυλα για να καθυστερούν τα έργα. Ου μπλέξεις», κατήγγειλε ο δήμαρχος Βόλου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επίκειται αυτοψία στον κόμβο για την επικάλυψη των γραμμών του ΟΣΕ και ενδεχόμενη εμπλοκή.

«Μην τολμήσει κανείς να πειράξει το έργο. Θα έχουν να κάνουν με τους πολίτες», είπε καλώντας τους συνεργάτες του, αλλά και την πόλη «να έχετε μάτια και αφτιά ανοιχτά και αν χρειαστεί να κατέβετε στον κόμβο». Μάλιστα την ώρα της συνέντευξης Τύπου εμφάνισε ένα μπουκαλάκι ξύδι και αμπούλες μαγνησίου, που θα βοηθήσει όπως είπε «να χαλαρώσουν όσοι έχουν χάσει τον ύπνο τους». «Βρομιάρηδες. Τόσα χρόνια λεηλάτησαν την πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας. Διακόσιες οικογένειες δήθεν προοδευτικοί του κ… και κουλτουριάρηδες. Τα έργα θα γίνουν. Και ο κόμβος και το πάρκινγκ της Φιλελλήνων και το Δημοτικό Θέατρο Βόλου που ξεκινά σε 20 ημέρες», είπε και καταφέρθηκε εναντίον όσων «επικίνδυνων» πολεμούν την πόλη για να πολεμήσουν τον ίδιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου