ΤΟΠΙΚΑ

Αλλαγή – σωτηρία για τα μαγαζιά τους

αλλαγή-σωτηρία-για-τα-μαγαζιά-τους-552486

Την τροποποίηση της κανονιστικής απόφασης του Δήμου που ισχύει από το 2011 και η οποία θα τους επιτρέπει να τοποθετούν πέρα από τα δύο κάθετα πλαϊνά και ένα παράλληλο πλαίσιο παράλληλο προς το δρόμο ύψους 1,80 μέτρων ζήτησαν χθες με παρέμβασή τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου τα μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Αναψυκτηρίων – Καφετεριών – Μπαρ και κάθε Είδους Εστίασης Νομού Μαγνησίας.

Η παρέμβαση των μελών του Συλλόγου ζητήθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους των «Δρόμων Συνεργασίας» οι οποίοι πρότειναν να γίνει ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή την κατάσχεση τραπεζοκαθισμάτων την περασμένη εβδομάδα από συνεργεία του Δήμου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Αντωνοπούλου, επειδή δεν είχε εκδώσει καινούργια άδεια για την κατάληψη του κοινοχρήστου χώρου (πεζοδρόμιο) που χρησιμοποιεί για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Κανείς δεν δικαιούται να υπερθεματίζει υπέρ των επαγγελματιών. Για λόγους ίσης μεταχείρισης, όλοι όσοι κάνουν χρήση κοινόχρηστου χώρου, οφείλουν να εκδώσουν νόμιμη άδεια. Κάποιοι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της υπηρεσίας και τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν σε βάρος τους, δεν συμμορφώθηκαν, είπε ο αρμόδιος Ανιιδήμαρχος Ηλίας Ξηρακιάς, ο οποίος καταλήγοντας σημείωσε ότι μετά από δύο οχλήσεις, όπως προβλέπει ο νόμος, του κατασχέθηκαν τα τραπεζοκαθίσματα. Μετά από μερικές ώρες, όταν ο υπεύθυνος του καταστήματος πλήρωσε το πρόστιμο και την αξία για την έκδοση νέας άδειας για την κατάληψης πεζοδρομίου, τα τραπεζοκαθίσματα του επιστράφηκαν. Ο συμπολίτης υποχρεώθηκε να δανειστεί για να πάρει πίσω τα τραπεζοκαθίσματα, είπε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας Γιάννης Μολοχίδης, που ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να είναι περισσότερο ανεκτική απέναντι στους μικροεπαγγελματίες, ιδιαίτερα σε αυτή τη δεινή οικονομική συγκυρία.

Αλλαγή στην κανονιστική

Ο επαγγελματίας Θαν. Παπαδής που διατηρεί ουζερί στην παραλία του Βόλου ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να υπάρξει μερική τροποποίηση της κανονιστικής με πρόβλεψη για ένα ακόμη πλαϊνό, παράλληλο προς το δρόμο ύψους 1,80 μέτρων για να προστατεύονται οι πελάτες κατά τους χειμερινούς μήνες. Στα αξιοσημείωτα είναι ότι και ο ίδιος όπως και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου που μίλησε λίγο αργότερα τάχθηκε κατά των νάιλον στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μετά τον κ. Παπαδή, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών αναψυκτηρίων – μπαρ – καφετεριών και κάθε είδους Εστίασης Νομού Μαγνησίας Κ. Μπίσδρας διάβασε προς τους παρευρισκόμενους δημοτικούς συμβούλους το παρακάτω κείμενο:

«Θα θέλαμε σαν Σύλλογος να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω γεγονότα που γίνονται το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας όσον αφορά τους επαγγελματίες του κλάδου μας, όπως επίσης και για τον ίδιο τον σύλλογό μας.

Επιθυμία μας είναι να γίνει σε όλους σας σαφές και γνωστό ότι ο Σύλλογός μας δεν έχει καταγγελτικό ρόλο για τους επαγγελματίες, παρά μόνο συμβουλευτικό. Ο,τιδήποτε άλλο λέγεται και ακούγεται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και μόνο στόχο έχει να πλήξει την ακεραιότητά μας.

Επίσης, θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεση για τα νάιλον στην παραλία και οπουδήποτε αλλού στην πόλη μας, καθώς, όπως και εσείς υποστηρίζετε, είναι ενάντια στην αισθητική της πόλης μας.

Είναι, όμως, περισσότερο από ποτέ επιτακτική ανάγκη να τροποποιηθεί η υπάρχουσα κανονιστική, καθώς δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επαγγελματιών στις δύσκολες μέρες που περνάμε. Παρακαλούμε όπως κάνετε δεκτό το αίτημά μας και εμείς θα σταθούμε αρωγοί στη δημιουργία αυτής, όπως και σε όποιο αίτημα μας ζητηθεί, πάντα συμβουλευτικά».

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου