ΤΟΠΙΚΑ

Αγριο χαράτσι της ΔΕΥΑΜΒ

αγριο-χαράτσι-της-δευαμβ-552426

Αγριο χαράτσι από τη ΔΕΥΑΜΒ… Ζητούνται εβδομήντα ευρώ εγγύηση και 14 ευρώ για την επανασύνδεση της ύδρευσης όταν διακοπεί η παροχή νερού λόγω ανεξόφλητου λογαριασμού.

Σε μία εποχή που οι πολίτες «βάλλονται» από παντού και πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι καταναλωτές που δεν δύναται να πληρώσουν λογαριασμούς ΔΕΚΟ, νερού και ΔΕΗ, η ΔΕΥΑΜΒ έρχεται να «επιβάλλει» χαράτσι εγγύησης που μαζί με το τέλος επανασύνδεσης ανέρχεται στα 84 ευρώ.

Ειδικότερα, έντονες διαμαρτυρίες καταναλωτών που ενώ αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και σπεύδουν να κάνουν διακανονισμό, προκειμένου να γίνει επανασύνδεση, είναι υποχρεωμένοι πρώτα να καταβάλλουν το ποσό των 84 ευρώ, και μετά να συζητήσουν επί της ουσίας για το διακανονισμό του ληξιπρόθεσμου λογαριασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο «χαράτσι» άρχισε να εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα, εάν και τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ που γίνονται αποδέκτες καθημερινά διαμαρτυριών, υπογραμμίζουν ότι προβλέπονταν από τον κανονισμό που ψηφίστηκε το 2010, ωστόσο σε μία περίοδο που οι πολίτες «βάλλονται» πανταχόθεν από τα διάφορα χαράτσια που επιβάλλονται, είναι αν μη τι άλλο ανάλγητο να επιβαρύνονται οι καταναλωτές- πάροχοι με το ποσό των 84 ευρώ, όταν ήδη αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΥΑΜΒ. Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που ενώ όφειλαν 150 ευρώ ποσό ληξιπρόθεσμο λογαριασμού της ΔΕΥΑΜΒ και ήρθαν αντιμέτωποι με τη διακοπή της υδροδότησης, να είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν 84 ευρώ για την επανασύνδεση.

Παράλληλα, αυτό που επισημαίνουν είναι ότι: «είναι, εάν μη τι άλλο, υπερβολικό να ζητείται να καταβληθεί εγγύηση για το ρολόι – μετρητή της κατανάλωσης νερού, ειδικά όταν πρόκειται για παροχές και συνδέσεις που έχουν γίνει πριν από 30 περίπου χρόνια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου