ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας Σωματείων στον Βόλο για το εργασιακό νομοσχέδιο

παράσταση-διαμαρτυρίας-σωματείων-στ-552375

Παράσταση διαμαρτυρίας και παράλληλα κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, που διοργανώνεται για σήμερα στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας στον Βόλο, πραγματοποίησαν σωματεία και φορείς της πόλης του Βόλου.

Η παράσταση διαμαρτυρίας έγινε σήμερα το πρωί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας στην πλατεία Πανεπιστημίου. Οι συγκεντρωμένοι με πανό και ανακοινώσεις ενημέρωναν τον κόσμο ότι φέρνει «κόλαση για τους εργαζόμενους το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης», ενώ παράλληλα καλούσαν σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας.

Οι συνδικαλιστές τόνισαν στην ανακοίνωση τους ότι «το νομοσχέδιο έκτρωμα της Κυβέρνησης δεν διορθώνεται, είναι για τα σκουπίδια. Περιέχει ρυθμίσεις που κάνουν το ωράριο και τη ζωή των εργαζομένων “λάστιχο” καταργεί το οκτάωρο, αυξάνει τις υπερωρίες, απελευθερώνει την κυριακάτικη εργασία. Παράλληλα μονιμοποιεί την τηλεργασία ως ένα νέο τρόπο οργάνωσης της εργασίας που μετατρέπει το σπίτι σε χώρο δουλειάς, τσακίζοντας την επαγγελματική, προσωπική και οικογενειακή μας ζωή”.

“Σε μία εποχή”, ανέφεραν, “που η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, που υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μείωση του εργάσιμου χρόνου εργασίας, για δουλειά με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μας παρουσιάζουν ως “προοδευτικό” το να δουλεύουμε 10 και 12 ώρες. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να αντιστοιχηθούν οι όροι της δουλειάς και της ζωής μας με τις δυνατότητες της εποχής και τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου