ΤΟΠΙΚΑ

Κίνδυνος απολύσεων προσωπικού για τον Ο.Λ.Β.

κίνδυνος-απολύσεων-προσωπικού-για-το-552319

Στην «προσκρούστεια κλίνη» της Κυβέρνησης, φαίνεται να μπαίνει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, μαζί με δύο ακόμη οργανισμούς του Υπουργείου Ναυτιλίας. Οι τρεις Οργανισμοί Λιμένων Βόλου, Πατρών και Ηρακλείου αναμένεται να αποτελέσουν τις «δεξαμενές» απ’ όπου θα αντληθούν 129 άτομα από το προσωπικό, προκειμένου να καλυφθεί ο στόχος της απόλυσης 15.000 υπαλλήλων έως τέλος του 2014.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Στη λίστα των 74 φορέων από 12 Υπουργεία και μία γενική γραμματεία, απ’ όπου προβλέπεται να γίνουν νέες απολύσεις, συμπεριλαμβάνεται ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου.

Επίσημο έγγραφο δεν έχει παραληφθεί από τον Ο.Λ.Β., ωστόσο «ψύλλους στα αυτιά» εργαζομένων και διοίκησης, έρχεται να βάλει έγγραφο που υπάρχει στο Διαδίκτυο από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, βάσει του οποίου ο οργανισμός ίσως κληθεί σε διαβούλευση για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του.

Το ενδεχόμενο πάντως απολύσεων από το λιμάνι του Βόλου, συναντά αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, κ. Ι. Πρίγκο, το λιμάνι του Βόλου, όχι μόνο δεν έχει περίσσευμα, αντιθέτως έχει έλλειψη σε προσωπικό. Οι ελλείψεις εστιάζονται κυρίως στο τεχνικό προσωπικό κι όχι τόσο στο διοικητικό προσωπικό, όπου οι ανάγκες καλύπτονται έστω και με κάποιες κενές θέσεις. «Μας λείπουν χειριστές γερανών και ηλεκτρολόγοι», ανέφερε ο κ. Πρίγκος.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για απολύσεις προσωπικού», ανέφερε εξάλλου από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον Ο.Λ.Β., κ. Γώγος. Όπως ανέφερε, στο λιμάνι εργάζονται μόλις 45 υπάλληλοι που δεν καλύπτουν τις ανάγκες. Χαρακτηριστικά δε, ανέφερε ότι ο Ο.Λ.Β. διαθέτει εννέα μεγάλους γερανούς για να γίνονται φορτοεκφορτώσεις σε μεγάλα πλοία και έχει μόλις τέσσερις χειριστές! Σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω έλλειψης προσωπικού, το 40% των εργασιών στο λιμάνι δίνεται σε εργολάβους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου