ΤΟΠΙΚΑ

«Κόκκινο πανί» οι ατομικές συμβάσεις για τις καθαρίστριες

κόκκινο-πανί-οι-ατομικές-συμβάσεις-551887

Τους ασκούς του Αιόλου ανοίγει η απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου να προχωρήσει στην πρόσληψη καθαριστριών ενεργοποιώντας τη διαδικασία των ατομικών συμβάσεων. Χθες το Σωματείο Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Αχιλλοπούλειο για να διατρανώσει την αντίθεσή του στις ατομικές συμβάσεις, ζητώντας να γίνουν μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. Στη συνάντηση ωστόσο που είχε με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Μάνθο Δραμητινό, έγινε σαφές ότι εκ μέρους της διοίκησης η διαδικασία των ατομικών συμβάσεων θα προχωρήσει κανονικά διότι το κόστος είναι μικρότερο.

Οι εκπρόσωποι του σωματείου των καθαριστριών και του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, που ήταν μαζί μετά τη συνάντηση, εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στον κ. Δραμητινό, κάνοντας λόγο για αυθεντικό υπερασπιστή της κυβερνητικής πολιτικής, διότι όπως ανέφεραν υπερασπίσθηκε τη διαδικασία των ατομικών συμβάσεων που υλοποιεί η κυβέρνηση η οποία αντικαθιστά τους εργολάβους στα νοσοκομεία με ατομικές συμβάσεις, διαιωνίζοντας το καθεστώς της ελαστικότητας στις σχέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τις καθαρίστριες, με τις ατομικές συμβάσεις ουσιαστικά θα οδηγηθούν στην ανεργία οι περίπου 35 καθαρίστριες που επί χρόνια δούλευαν στο Αχιλλοπούλειο σε ιδιώτες εργολάβους.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, που πήρε μέρος και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, Ματθαίου Δραμητινού, στον οποίο επιδόθηκε και υπόμνημα με τις θέσεις των καθαριστριών.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου Καθαριστριών υπογράμμισαν την ανάγκη για προσλήψεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αφού οι ατομικές συμβάσεις ανακυκλώνουν την ανεργία, κρατούν ομήρους όσες καθαρίστριες προληφθούν με ατομικές συμβάσεις με μισθούς πείνας, ενώ θα στείλουν στην ανεργία τις σημερινές καθαρίστριες.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και θα επιβάλλουμε το δίκιο μας. Δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μόνο η πρόσληψη των εργαζόμενων καθαριστριών από το ίδιο το νοσοκομείο με μόνιμη και σταθερή δουλειά και πλήρη δικαιώματα», τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών, Γκριτζάνη Μαρία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου