ΤΟΠΙΚΑ

Κλείνει το «μέτωπο» στα Αστέρια

κλείνει-το-μέτωπο-στα-αστέρια-551852

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή της Αγριάς, η ολοκλήρωση του οποίου θα συμβάλλει στη θωράκιση του Παγασητικού και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Χθες, ξεκίνησε η τοποθέτηση του αντλιοστασίου στο πάρκο στη συνοικία Αστέρια Αγριάς. «Επιτέλους τα βάσανά μας τελειώνουν», η δήλωση ανακούφισης του προέδρου του τοπικού εξωραϊστικού συλλόγου, Κώστα Θεοδοσόπουλου, ο οποίος έδωσε το παρών στις εργασίες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, έως τέλος του έτους το αποχετευτικό δίκτυο της Αγριάς θα ξεκινήσει να λειτουργεί, και μέσω αυτού τα λύματα θα οδηγούνται στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων Βόλου.

Οι εργασίες κατασκευής του κεντρικού αγωγού έχουν ολοκληρωθεί και απομένουν μικρής έκτασης εργασίες στο δίκτυο για τη σύνδεση των νοικοκυριών. Επίσης έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την τοποθέτηση των τεσσάρων συνολικά αντλιοστασίων.

Στο πάρκο Αστέρια Αγριάς, ξεκίνησε χθες η τοποθέτηση του πρώτου αντλιοστασίου και απομένει η τοποθέτηση των αντλιοστασίων στα άλλα τρία σημεία, στο σταθμό του ΟΣΕ, στο ύψος του βενζινάδικου της ΒΡ και στο Σουτραλί.

Τις εργασίες τοποθέτησης του αντλιοστασίου στα Αστέρια, επέβλεψε χθες ο νέος αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Άρης Σαββάκης, ο οποίος μάλιστα είχε και επικοινωνία με κατοίκους της περιοχής που βρέθηκαν στο σημείο. Ο κ. Σαββάκης, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει η ολοκλήρωση του έργου για την ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας ότι «ένα έργο ζωής ολοκληρώνεται από τη σημερινή δημοτική αρχή, καθώς με την τοποθέτηση και λειτουργία του αντλιοστασίου τα λύματα πλέον θα διοχετεύονται στον κεντρικό αγωγό».

Ο κ. Σαββάκης αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που υπήρξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, υποστηρίζοντας ότι αυτές οφείλονται στις ειδικές κατασκευές τις οποίες έπρεπε να υλοποιήσει ο ανάδοχος. «Κάναμε το αδύνατο δυνατό, φέραμε το έργο εις πέρας με ειδικές κατασκευές που έκανε ο εργολάβος και είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να δούμε ένα έργο να οδεύει προς την ολοκλήρωση του. Από την αμέσως επόμενη ημέρα θα ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση του χώρου και θα μπορούμε να μιλάμε με την ολοκλήρωση του για ένα πάρκο σύγχρονο και πολύ καλύτερο από το προϋπάρχον», τόνισε ο κ. Σαββάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι οι εργασίες αποκατάστασης και εξωραϊσμού του πάρκου θα ολοκληρωθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Η τοποθέτηση του αντλιοστασίου, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και θα ξεκινήσουν εργασίες για την αποκατάσταση του πάρκου.

«Επιτέλους τα βάσανά μας τελειώνουν», ανέφερε ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αστέρια Αγριάς, Κων. Θεοδοσόπουλος. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Θεοδοσόπουλος, χθες μετά από δύο μήνες, αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με τις τηλεφωνικές γραμμές στον οικισμό. «Επί δύο μήνες δεν είχαμε τηλέφωνα, ενίοτε είχαμε διακοπές στην υδροδότηση και ζούσαμε μέσα στη φασαρία και τη σκόνη. Όλα αυτά τελειώνουν και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Εμείς, ποτέ δεν ήμασταν κατά του έργου. Είχαμε ζητήσει αλλαγή χωροθέτησης για να μην καταστραφεί ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου της περιοχής. Τώρα περιμένουμε την αποκατάσταση που μας υποσχέθηκαν για να… τρίβουμε τα μάτια μας, όπως μας είπαν», τόνισε ο κ. Θεοδοσόπουλος.

Κίνδυνος πτώσης δέντρου

Το κλίμα χθες ήταν ήρεμο στα Αστέρια Αγριάς, με τους κατοίκους να εμφανίζονται ανακουφισμένοι από την ολοκλήρωση των εργασιών.

Ωστόσο, ο κ. Θεοδοσόπουλος, επεσήμανε κίνδυνο που έχει δημιουργηθεί μετά τις εκσκαπτικές εργασίες.

Ένα μεγάλο δέντρο (καραγάτσι) έχει πάρει, σύμφωνα με τον ίδιο, κλίση, επειδή τα μηχανήματα χάλασαν τις ρίζες του. «Είναι επικίνδυνο. Έτσι και πέσει θα σκοτωθούν άνθρωποι. Τους καθιστώ αποκλειστικά υπεύθυνους για ό,τι γίνει. Ας φροντίσουν να βγάλουν άδεια και να κόψουν το δέντρο. Σε διαφορετική περίπτωση να μας υπογράψουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη», ανέφερε ο κ. Θεοδοσόπουλος.

Δήλωσε δε, ότι κρατά… μικρό καλάθι για την αποκατάσταση του πάρκου. «Θα περιμένουμε την αποκατάσταση. Στη συνέχεια βλέποντας και κάνοντας», είπε χαρακτηριστικά.

Η ΔΕΥΑΜΒ

Με αφορμή την εγκατάσταση του αντλιοστασίου, η ΔΕΥΑΜΒ σε ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων: «Τονίζεται για ακόμη μία φορά ότι βασική και αδιαπραγμάτευτη θέση μας είναι η ιεράρχηση και λύση των προβλημάτων της πόλης μας, στη βάση της ευρύτερης δυνατής ωφέλειας για λογαριασμό των πολιτών, με σεβασμό πάντα στη νομιμότητα και τη διαφάνεια.

Η παρούσα δημοτική αρχή αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι δεν την αφορούν οι επιδιώξεις, οι ιδιοτέλειες και οι δόλιες σκοπιμότητες κάποιων λιγοστών γραφικών, οι οποίοι ως μοναδικό στόχο έχουν την υπονόμευση του έργου μας. Εμείς πιστοί στις δεσμεύσεις μας, μέσα από το έργο μας, αποδεικνύουμε για ακόμη μία φορά ότι λειτουργούμε με γνώμονα το κοινό καλό και μοναδικοί κριτές μας είναι ο λαός του Βόλου στον οποίο και λογοδοτούμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου