ΤΟΠΙΚΑ

Ασθενής απέτρεψε αυτοκτονία στο Αχιλλοπούλειο

ασθενής-απέτρεψε-αυτοκτονία-στο-αχιλ-551695

Την τελευταία στιγμή πρόλαβαν ασθενή να θέσει τέρμα στη ζωή του. Το απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Βόλου μόλις πριν από δύο 24ωρα, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Ασθενής που νοσηλεύονταν στον τρίτο όροφο της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, σε ανύποπτο χρόνο και ενώ τίποτα δεν είχε προηγηθεί, σηκώθηκε από το κρεβάτι του και επιχείρησε να ανεβεί σε μία καρέκλα για να πηδήξει από το παράθυρο. Ευτυχώς έγινε αμέσως αντιληπτός από άλλο ασθενή που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο, και ο οποίος, παρά το γεγονός ότι ήταν χειρουργημένος στη μέση, σηκώθηκε και απέτρεψε να πάρουν τα πράγματα δυσάρεστη τροπή.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έφερε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ Ν. Χαυτούρας χθες σε δηλώσεις του, προκειμένου να καταδείξει το πρόβλημα που υφίσταται στη φύλαξη των θαλάμων εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Οι νοσηλεύτριες που απασχολούνται στη νυχτερινή βάρδια είναι ελάχιστες για να μπορούν να εξυπηρετήσουν όλους τους ασθενείς ανά κλινική και ανά όροφο, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν μέρες που ανά κλινική οι ασθενείς μπορεί να ξεπερνούν και τους 30 στο σύνολο.

«Είναι ένα άσχημο συμβάν που ευτυχώς δεν είχε τραγική κατάληξη», επισήμανε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Χαυτούρας, υπογραμμίζοντας παράλληλα τις επιπτώσεις που έχει στην ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των ασθενών η μη ύπαρξη ικανού αριθμού νοσηλευτών ανά θάλαμο.

Σημειώνεται ότι μόλις πριν από λίγες μέρες, στο Νοσοκομείο Βόλου άφησε την τελευταία του πνοή μετά από 12ήμερη νοσηλεία, ένας 26χρονος που είχε προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα, πέφτοντας από τον 7ο όροφο του κτηρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου