ΤΟΠΙΚΑ

Απεργιακή συγκέντρωση στον Βόλο κατά του εργασιακού νομοσχεδίου

απεργιακή-συγκέντρωση-στον-βόλο-κατά-551656

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία των ταξικών σωματείων που πλαισιώνουν το ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας, στο Βόλο.

Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση διαδήλωσαν κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά υποστηρίζοντας ότι «ενταφιάζει το οκτάωρο και μας πάει έναν αιώνα πίσω, δεν παίρνει καμία βελτίωση, η θέση του είναι στο καλάθι των αχρήστων».

Στην πορεία που ακολούθησε στο κέντρο του Βόλου ακούστηκαν συνθήματα όπως: «Κάτω τα χέρια απ’ το οκτάωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο», «Βάλτε τον Χατζηδάκη να μαζεύει ελιές και κάντε τις συμβάσεις μας υποχρεωτικές», «Πρόοδος δεν είναι η σύγχρονη σκλαβιά, καμιά θυσία για τα αφεντικά», «10ωρη δουλειά 200 ευρώ μισθός αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός», «Λάστιχο ωράρια, λάστιχο ζωή, οργανώσου τώρα για την ανατροπή», «Εργάτη μπορείς και αν το καταλάβεις να γίνεις ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγεις», «Η Κυριακή αργία είναι των εργατών, όχι στα ωράρια των πολυεθνικών».

Η Χρυσούλα Τασολάμπρου μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου “Μήτσος Παπαρήγας” στο χαιρετισμό της ανέφερε: «Όσοι ονειρεύονται εργαζόμενους-δούλους τον 21ο αιώνα για τα κέρδη των αφεντικών λογαριάζουν ξανά χωρίς τον ξενοδόχο.
Ούτε τα «επιχειρήματα» που παίζουν σαν χαλασμένη κασέτα για το φιλεργατικό και «παρεξηγημένο» νομοσχέδιο-έκτρωμα,
Ούτε η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, οι μηνύσεις, οι αποφάσεις των Δικαστηρίων για τις «παράνομες» και «καταχρηστικές» απεργίες,
Ούτε οι «άσπονδοι» φίλοι των εργατών που μιλούσαν για την αναποτελεσματικότητα των αγώνων, Τίποτα από αυτά δεν στάθηκε ικανό να κόψει το μεγάλο απεργιακό ποτάμι που κατέκλυσε την Αθήνα και πάνω από 60 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
Τίποτα δεν στάθηκε ικανό να ανακόψει και την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων παρά την απεργοσπαστική-πλήρως συμβιβασμένη στάση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ η οποία σφυρίζει αδιάφορα, την ώρα που κυβέρνηση και εργοδοσία ρίχνουν ταφόπλακα στα δικαιώματα των εργαζομένων».

Συνεχίζοντας, κατήγγειλε την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου ότι εναρμονίζεται με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, λέγοντας ότι: «Στη συνεδρίαση της ολομέλειας στις 6 του Ιούνη, επέμεναν να απαριθμούν τα δήθεν θετικά του νομοσχεδίου, λες και ήταν κυβερνητικοί εκπρόσωποι.

Σε αυτή την συνεδρίαση οι επαναστατικές κορώνες του προέδρου του ΕΚΒ περίσσεψαν, μιλώντας για απεργιακή κλιμάκωση μετά τις 10 Ιούνη, προσπαθώντας να καλύψει την κωλυσιεργία της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ για την προκήρυξη απεργίας. «Το ΕΚΒ θα πρωτοτυπήσει σε όλη την Ελλάδα», φώναζε, τάζοντας …μεγάλους αγώνες!».

Ο Δημήτρης Μαριεττάκης πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ξεκινώντας την ομιλία του χαιρέτισε όλους που έδωσαν μαχητικό παρών στην απεργία στις 10 Ιούνη και συνεχίζουν και σήμερα στέλνοντας το μήνυμα ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το εργασιακό δεν παίρνει βελτιώσεις, είναι για τα σκουπίδια.

Τόνισε ότι «το νομοσχέδιο είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων. Είναι ένα έκτρωμα βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα των επιχειρηματικών ομίλων και της ΕΕ. Σε συνέχεια της πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, καταργεί το οκτάωρο, θεσμοθετεί απλήρωτες υπερωρίες, θεσπίζει τη 10ωρη και 12ωρη εργασία, επεκτείνει την ευέλικτη εργασία, τη δουλειά τις Κυριακές, και φέρνει επιπλέον χτυπήματα στις συλλογικές συμβάσεις, στο δικαίωμα της απεργίας και στη συνδικαλιστική δράση».

Ολοκληρώνοντας ο Δημήτρης Μαριεττάκης ανέφερε: «Να μην επιτρέψουμε να γίνει κόλαση η ζωή των εργαζόμενων! Να μην επιτρέψουμε να περάσει η κατάργηση του 8ωρου, της Κυριακής αργίας, να μην εφαρμοστούν τα εξοντωτικά ωράρια που μας γυρνάνε 150 χρόνια πίσω, η κατάργηση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Να μην επιτρέψουμε το ξεμονάχιασμα των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία με το αίσχος των ατομικών συμβάσεων! Δεν θα γίνουμε σύγχρονοι “δούλοι” των εργοδοτών!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου