ΤΟΠΙΚΑ

Κρατάει χρόνια η… κολόνια

κρατάει-χρόνια-η-κολόνια-550130

Κρατάει χρόνια η… κολόνια, ισχυρίζεται η Ένωση Γονέων Βόλου, σχολιάζοντας την υπόθεση που βγήκε στο φως της δημοσιότητας μέσα από καταγγελία μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου, ότι καθηγητές τους, τους πλησιάζουν για ιδιαίτερα μαθήματα.

Φαίνεται ότι η περίπτωση του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου, μερίδα καθηγητών του οποίου εμφανίζεται να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές του σχολείου τους, δεν είναι η μοναδική.

«Είναι παλιά ιστορία», λέει μιλώντας στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων Βόλου, κ. Σπ. Στεργίου, μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας, υποστηρίζοντας ότι και σε άλλα σχολεία έχει ακολουθηθεί κατά το παρελθόν ή συνεχίζει να ακολουθείται η συγκεκριμένη τακτική: καθηγητές δηλαδή του σχολείου να κάνουν και ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές τους.

Η υπόθεση φαίνεται να αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις, από τη στιγμή που όπως αναφέρει η Ένωση Γονέων Βόλου, δεν αποτελεί μεμονωμένο φαινόμενο σε ένα σχολείο αλλά σε περισσότερα.

«Το φαινόμενο είναι σε γνώση μας. Είναι κάτι που γινόταν ανέκαθεν έστω και από μειοψηφία καθηγητών. Είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες ενέργειες. Δεν είναι μόνο παράνομο. Είναι και αντιδεοντολογικό και δημιουργεί ζήτημα με τις βαθμολογίες των μαθητών μέσα στην ίδια τάξη. Δεν υπάρχει αντικειμενικότητα στη βαθμολόγηση των μαθητών του σχολείου, όταν ένας καθηγητής έχει τον ίδιο μαθητή στην τάξη, τον ίδιο και στα ιδιαίτερα», ανέφερε ο κ. Στεργίου.

Ο ίδιος μάλιστα υπογράμμισε ότι το θέμα είχε θίξει η Ένωση Γονέων Βόλου και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο, στην Πλατεία Ελευθερίας. Ήταν ο ίδιος που κατά την ομιλία του, είχε καλέσει από το βήμα της συγκέντρωσης τους καθηγητές να εξαλείψουν παρόμοια φαινόμενα στα σχολεία.

«Ως Ένωση Γονέων Βόλου είχαμε κρούσει εγκαίρως το καμπανάκι και είχαμε ζητήσει από τους καθηγητές να συνεργαστούν μαζί μας για την απομόνωση και εξάλειψη τέτοιων φαινομένων στα δημόσια σχολεία», σημείωσε ο κ. Στεργίου.

Δεν τιμούν τον όρκο

«Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Πρέπει να είναι ψήγματα. Έστω κι έτσι όμως, θα πρέπει να βγουν στην επιφάνεια και να απομονωθούν. Τέτοια κρούσματα δεν τιμούν τον κλάδο, πολύ δε περισσότερο τους εκπαιδευτικούς που έδωσαν το Σωκρατικό όρκο», ανέφερε από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδης.

Η αναστάτωση φαίνεται ότι δεν έχει κοπάσει στην εκπαιδευτική οικογένεια του Βόλου. Η έρευνα γύρω από τις μαθητικές καταγγελίες είναι σε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα:

«Τσιμπάνε» μαθητές για ιδιαίτερα

Με μηνύσεις εναντίον μαθητών τους

Ανακάλεσαν δια στόματος Διευθυντού

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου