ΤΟΠΙΚΑ

Ούτε χθες πήγαν για μάθημα

ούτε-χθες-πήγαν-για-μάθημα-550118

Μισοάδειες παρέμειναν και χθες οι σχολικές αίθουσες του Γυμνασίου – Λυκείου Ζαγοράς.

Με ευθύνη των γονέων, οι 45 μαθητές του σχολικού συγκροτήματος που προέρχονται από τη Μακρυρράχη δεν πήγαν ούτε χθες στο σχολείο για μάθημα, διαμαρτυρόμενοι για την ταλαιπωρία που περνούν καθημερινά για πάνε και να επιστρέψουν από το σχολείο.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, λύση στη μεταφορά των μαθητών της Μακρυρράχης δεν έχει βρεθεί. Το λεωφορείο της γραμμής που τους μεταφέρει από τη Μακρυρράχη στη Ζαγορά, περνάει στις 6:45 από τη στάση, παίρνει τους μαθητές και φθάνει στη Ζαγορά στις 7:15, μία ώρα πριν το σχολείο ανοίξει για την έναρξη του μαθήματος.

Αλλά και το μεσημέρι, οι μαθητές αναγκάζονται να περιμένουν μία ώρα, αφού το λεωφορείο εξυπηρετεί πρώτα τους μαθητές από το Πουρί και στη συνέχεια πάει Μακρυρράχη.

Για την προστασία των μαθητών από το κρύο και τις καιρικές συνθήκες, ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Δημ. Μπαζιάνας, έχει δώσει εντολή και η ιδιοκτήτρια του κυλικείου, ανοίγει καθημερινά την αίθουσα εκδηλώσεων στις 7:15 το πρωί. «Η αίθουσα περιλαμβάνει 200 καθίσματα και έχει θέρμανση, προκειμένου εκεί να περιμένουν οι μαθητές μέχρι να ξεκινήσει τη λειτουργία του το σχολείο», ανέφερε ο κ. Μπαζιάνας.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει και ο ίδιος, δεν αποτελεί λύση για τους μαθητές, που χάνουν καθημερινά δύο ώρες, περιμένοντας το λεωφορείο για να πάνε σχολείο και να επιστρέψουν το μεσημέρι στο σπίτι.

Πέρυσι, υπήρχε διπλό δρομολόγιο, ένα από τη Μακρυρράχη και ένα από το Πουρί, που εξυπηρετούσε τους μαθητές. Το ΚΤΕΛ Μαγνησίας φέρεται όμως να ισχυρίζεται ότι είναι ασύμφορο το διπλό δρομολόγιο, με αποτέλεσμα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές να ταλαιπωρούνται καθημερινά περιμένοντας το λεωφορείο.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου