ΤΟΠΙΚΑ

Ανακάλεσαν δια στόματος Διευθυντού

ανακάλεσαν-δια-στόματος-διευθυντού-550098

Δήλωση ανάκλησης της αρχικής καταγγελίας των μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου, ότι «καθηγητές του σχολείου τους, τους πιέζουν για ιδιαίτερα μαθήματα», ανέγνωσε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες χθες το πρωί, ο Διευθυντής της μονάδας Δημ. Μποσνάκης.

Οι μαθητές φέρονται να ανακαλούν την αρχική καταγγελία που είχαν κάνει με έγγραφο που είχαν κοινοποιήσει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προσκομίζοντας νέο έγγραφο -αυτή τη φορά μεταμέλειας- προς τη διεύθυνση του σχολείου.

Σύμφωνα με το κείμενο που φέρονται να υπογράφουν οι μαθητές και το οποίο διάβασε μπροστά σε τηλεοπτικά συνεργεία ο κ. Μποσνάκης, δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη καταγγελία για κανέναν από τους καθηγητές του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου.

Οι μαθητές εμφανίζονται μάλιστα να παραδέχονται ότι οι καταγγελίες τους προς τη Δευτεροβάθμια ήταν προϊόν αυθορμητισμού, επιπολαιότητας και παραπλάνησής τους, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν πρόθεση να πλήξουν το κύρος των καθηγητών και της σχολικής μονάδας.

Στον απόηχο της αναστάτωσης που προκλήθηκε, όταν το έγγραφο των μαθητών είδε το φως της δημοσιότητας και μετά από την πρόθεση που εκδηλώθηκε από μερίδα καθηγητών του σχολείου, να προχωρήσουν σε μηνύσεις εναντίον του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου, η δήλωση… μεταμέλειας των μαθητών, φαίνεται να αμβλύνει κάπως το βαρύ κλίμα.

Μάλιστα, ο Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Βόλου, εμφάνισε χθες ως… ενορχηστρωτές της εις βάρος του σχολείου υπόθεσης, ιδιωτικά συμφέροντα.

Υποστήριξε ότι το σύνθημα σε τοίχο του σχολείου, μέσα από το οποίο συγκεκριμένος καθηγητής καλούνταν να μειώσει τις τιμές στα ιδιαίτερα λόγω κρίσης, έγραψαν εξωσχολικοί κι ότι ιδιωτικά συμφέροντα κρύβονταν και πίσω από τη συγγραφή του κειμένου- καταγγελίας που έφθασε στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Οπως ανέφερε ο κ. Μποσνάκης, το 2ο ΓΕΛ Βόλου, αποτελεί μια ιστορική σχολική μονάδα στο Βόλο, που επιτελεί άριστα το έργο της και που έγινε στόχος ιδιωτικών συμφερόντων με στόχο να πληγεί η εικόνα του σχολείου και των καθηγητών του.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σχετικά άρθρα:

«Τσιμπάνε» μαθητές για ιδιαίτερα

Με μηνύσεις εναντίον μαθητών τους

Κρατάει χρόνια η… κολόνια

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου