ΤΟΠΙΚΑ

Ψυχοπαθής δολοφόνος ζώων στα Α. Λεχώνια

ψυχοπαθής-δολοφόνος-ζώων-στα-α-λεχώνι-851206

Τη βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο αντικρίζουν σχεδόν καθημερινά οι κάτοικοι στο δημοτικό διαμέρισμα Άνω Λεχωνίων. Ασυνείδητοι θανατώνουν αθώα ζώα και ρίχνουν φόλες ακόμα και μέσα στις αυλές σπιτιών!

Την τελευταία εβδομάδα έχουν θανατωθεί περισσότερα από δέκα γατάκια και σκυλάκια στην περιοχή. Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι από τα συνεχή περιστατικά με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι, ενώ ακόμα δεν γνωρίζουν αν πρόκειται για ένα άτομο ή για περισσότερα.
Συγκεκριμένα και όπως μαρτυρά κάτοικος της περιοχής μόλις προχθές βρέθηκε ένα σκοτωμένο από φόλα σκυλάκι, ενώ από την ίδια νοικοκυρά χθες εξαφανίστηκε και η γάτα της και τη βρήκε λίγο παρακάτω επίσης δηλητηριασμένη.
Σε διπλανό σπίτι η ιδιοκτήτρια πριν από δύο εβδομάδες περίπου βρήκε ένα κομμάτι κρέας στην αυλή της. Μαζί με τον άντρα της φαντάστηκαν ότι πρόκειται για φόλα που είχαν ρίξει στην αυλή της, αλλά για να το διαπιστώσει το έβρασε και όπως είχε αρχικά πιστέψει ήταν δηλητηριασμένο, αφού άρχισε να βγάζει αναθυμιάσεις.
Η ίδια κυρία λίγες μέρες μετά βρήκε πάλι στην αυλή της ένα κομμάτι τυρί επίσης δηλητηριασμένο και μάλιστα σκοπεύει να κάνει μήνυση κατά αγνώστων.
Όπως μας λέει κάτοικος της περιοχής, η Μ.Σ., η κατάσταση αυτή συνεχίζεται εδώ και δύο χρόνια περίπου, ωστόσο δεν έχει την ίδια συχνότητα. «Οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι. Σκοτώνουν όλα τα ζώα στην περιοχή μας χωρίς κανένα λόγο. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση κακία, τόση απανθρωπιά;», λέει συγκινημένη.
Πάντως αξίζει εδώ να σημειωθεί πως οι υποψίες της τοπικής κοινωνίας για τον υπαίτιο ή υπαίτιους αυτής της κατάστασης συγκλίνουν σε κάποια πρόσωπα, ωστόσο δεν μπορούν ακόμα να είναι σίγουροι.
«Έχουμε στο μυαλό μας κάποιον που μπορεί να είναι και ο δράστης. Δεν είμαστε όμως σίγουροι ακόμα, γι’ αυτό και δεν έχουμε κάνει τίποτα», αναφέρει η Μ.Σ.
Ερωτηθείς ο δήμαρχος Αρτέμιδας αν έχει λάβει γνώση του γεγονότος, αναφέρει πως δεν τον είχαν ενημερώσει οι κάτοικοι, ωστόσο θα επιμεληθεί του ζητήματος και θα μάθει τι συμβαίνει, ώστε να ανατραπεί η υφιστάμενη κατάσταση.

«Φυσικά και δεν έχει κανένας δικαίωμα να σκοτώνει αθώα ζώα. Θα εξετάσουμε το θέμα και εφόσον ισχύουν οι καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής θα δούμε τι μέτρα θα μπορέσουμε να λάβουμε από εκεί και πέρα», σημείωσε ο κ. Αλεξόπουλος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου