ΤΟΠΙΚΑ

Τιμήθηκε ο Νίκος Δεληγεώργης

τιμήθηκε-ο-νίκος-δεληγεώργης-548705

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Δεληγεώργη», ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, η χθεσινή πρωτοβουλία του Κέντρου Μελέτης Βοιβηΐδας – Κάρλας (ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.). Συγκεκριμένα, τιμητική πλακέτα επέδωσε χθες στο Νίκο Δεληγεώργη ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΒΟ και του Μουσείου Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας Σωτήρης Γκανάτσιος, ως έκφραση αναγνώρισης της προσφοράς του σε κοινωνικό, πολιτιστικό και επιστημονικό επίπεδο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τέχνης «Ηλίου Μέλαθρον» του Ιδρύματος Δεληγεώργη, παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος εξήρε τη μεγάλη προσφορά του κ. Δεληγεώργη, και της οικογένειας Δεληγεώργη, γενικότερα, στην πόλη μας, καθώς και τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την περιουσία του Ιδρύματος, συνεχίζοντας να προσφέρει, κόντρα στην κρίση.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΒΟ, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι: «τιμούμε τον κ. Δεληγεώργη για το επιστημονικό του έργο, το ήθος και την κοινωνική του προσφορά. Με την ευκαιρία της συνεργασίας που ανέπτυξε το ΚΕΜΕΒΟ με το Ιδρυμα Δεληγεώργη, στην έκθεση που πραγματοποιείται στο «Ηλίου Μέλαθρον» και την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως με θέμα την Κάρλα, τιμούμε τον πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Δεληγεώργη, για το μεγάλο κοινωνικό του έργο στην περιοχή μας». Παράλληλα ο κ. Γκανάτσιος, τόνισε ότι: «πάντα τιμούμε ανθρώπους που προσφέρουν. Εχουμε ανακηρύξει επίτιμα μέλη του ΚΕΜΕΒΟ και του Μουσείου Λιμναίου Πολιτισμού τον κορυφαίο Βολιώτη φωτογράφο Δημήτρη Λέτσιο, το Θανάση Γκαβαρδίνα, ο οποίος δημιούργησε το Γηροκομείο Καναλίων, και πολλούς ακόμη κι επειδή είμαστε εθελοντική οργάνωση που έχει βάση στην κοινωνία, τιμούμε τους ανθρώπους που προσφέρουν».

Ο τιμηθείς Νίκος Δεληγεώργης, ο οποίος δέχτηκε τις ευχές φίλων και συμπολιτών για την ονομαστική του εορτή, μαζί με τη σύζυγό του Σοφία και τον αδελφό του Γιώργο Δεληγεώργη, ανέφερε ότι: «η συγκεκριμένη εκδήλωση τιμής είναι η συνέχεια πολλών ακόμη που μου έχουν γίνει και την αποδέχτηκα με χαρά, διότι προέρχεται από ένα πολύ αξιόλογο νομικό πρόσωπο. Ομολογώ, προσέθεσε ο ίδιος, όταν μου ζητήθηκε προ μηνών η συνδρομή μου, προσφέρθηκα να οργανώσουμε την έκθεση για τη λίμνη Κάρλα, προκειμένου να πληροφορηθεί ο κόσμος τι ήταν η λίμνη και είναι σήμερα, και την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, για να αναπτύξουμε επιστημονικά το θέμα της Κάρλας».

ΓΛ. ΥΔΡ.

(Φωτο: Ηλίας Καράτσαλος)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου