ΤΟΠΙΚΑ

«Το σπουδαιότερο όπλο μας η ενότητα»

το-σπουδαιότερο-όπλο-μας-η-ενότητα-548678

Μήνυμα ενότητας απηύθυνε προς κάθε κατεύθυνση ο κ. Ιγνάτιος, με αφορμή τη χθεσινή εορτή του Πολιούχου του Βόλου Αγίου Νικολάου, υπενθυμίζοντας «πόσο ακριβά πλήρωσε το έθνος μας τη διχόνοια και το διχασμό», ενώ ευχήθηκε «φώτιση στους ηγέτες μας, για να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις αυτές τις κρίσιμες ώρες».

Ο χθεσινός λαμπρός εορτασμός του Πολιούχου του Βόλου, πραγματοποιήθηκε παρουσία του κλήρου, των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου, που είχε κατακλύσει το εσωτερικό αλλά και το προαύλιο του Αγίου Νικολάου. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Μητροπολιτικός Ναός, όπου τελέστηκε χθες το πρωί πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων και συνιερούργησαν οι Μητροπολίτες Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου, δια μέσου την κεντρικών οδών, με κατεύθυνση την παραλία του Βόλου, όπου τελέστηκε αρτοκλασία.

Απευθυνόμενος στο πλήθος των πιστών που είχε συγκεντρωθεί στην παραλία, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος επεσήμανε ότι: «στην πόλη του Βόλου η αγάπη έχει γίνει πράξη, οι κάτοικοί της στέκονται αλληλέγγυοι και δεν εγκαταλείπουν κανένα. Έχουμε ενώσει όλοι τις δυνάμεις μας, κλήρος και λαός και δίνουμε τη μαρτυρία της αγάπης και της αλληλεγγύης προς κάθε κατεύθυνση, γιατί σ’ αυτή την πόλη δεν υπάρχουν ξένοι, όλοι είναι οικείοι». Ο επικεφαλής της τοπικής Εκκλησίας τόνισε ότι «η ενότητα καλλιεργείται ως άθλημα, γιατί είναι το τελευταίο και σπουδαιότερο όπλο που διαθέτουμε σήμερα».

Στον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό του, ο κ. Ιγνάτιος υπογράμμισε ότι ο Βόλος είναι τόπος υποδοχής και φιλοξενίας για όλους ανεξαιρέτως, λέγοντας χαρακτηριστικά: «η πόλη μας είχε πάντοτε παράδοση στην αλληλεγγύη και τούτες τις δύσκολες ώρες για το λαό μας, οι κάτοικοι της πόλεως και όλης της περιοχής μας, είναι αλληλέγγυοι. Δεν εγκαταλείπουν κανέναν. Δεν αφήνουν κανένα να στερηθεί το φαγητό, τη στέγη, τα ρούχα, τα φάρμακα, την ιατρική περίθαλψη. Από τον πρώτο πολίτη μέχρι τον τελευταίο, κλήρος και λαός, δείχνουμε κάθε μαρτυρία αλληλεγγύης και αγάπης προς κάθε κατεύθυνση».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού εξήρε την καθοριστική συνδρομή του λαού στο κοινωνικό έργο που επιτελείται, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«όσα προανέφερα είναι έργα δικά σας. Είμαι ο έσχατος που προσφέρω. Χάρη σε εσάς γίνεται η πόλη και η τοπική μας Εκκλησία παράδειγμα προς μίμηση». Τέλος, ο ίδιος ανέφερε ότι: «με προστάτη τον Αγιο Νικόλαο είμαστε βέβαιοι ότι θα καταλήξουμε σε λιμάνι με γαλήνη, με ειρήνη, ενότητα και αγάπη».

Ο Σεβ. Φιλαδελφείας κ. Μελίτων κήρυξε, αντίστοιχα, το Θείο λόγο στον προχθεσινό πανηγυρικό εσπερινό και τη χθεσινή πανηγυρική θεία λειτουργία, τονίζοντας σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης: «όποια πέτρα του Βυζαντίου, της Ιωνίας, του Πόντου, της Καππαδοκίας, της Αιολικής γης, της Μικράς Ασίας εν γένει και να σηκώσει κανείς, όποιο βιβλίο, ακόμα και μυθιστόρημα, και αν διαβάσει, όποια τοιχογραφία και προσωπογραφία, έστω και ημικατεστραμμένη και με βγαλμένα σήμερα τα μάτια και εάν ατενίσει, όποια ερείπια Ναών και παλιών αρχοντικών και αν θαυμάσει, θα δει πίσω από αυτά τον Κύριο».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου