ΤΟΠΙΚΑ

Αφιέρωμα στη μνήμη του Πατριάρχη Δημητρίου

αφιέρωμα-στη-μνήμη-του-πατριάρχη-δημη-548646

Αφιερωμένη στη γαλήνια και ταπεινή μορφή του Μακαριστού Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου, ο οποίος επισκέφτηκε το Βόλο το 1990, είναι η μεγάλη εκδήλωση μνήμης, που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, σήμερα Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την κυκλοφορία του έργου του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, με τίτλο: «Η ιερά πορεία αγάπης, ειρήνης και ενότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου».

Τέσσερις εκλεκτοί ομιλητές, προσωπικότητες της Εκκλησίας και της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, θα σκιαγραφήσουν τη φωτεινή προσωπικότητα του αοίδιμου Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, 22 χρόνια μετά την εκδημία του. Συγκεκριμένα, ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι: Οι Σεβ. Μητροπολίτες Σεβαστείας κ. Δημήτριος και Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, ο Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους Αρχιμ. Βασίλειος Γοντικάκης και ο Συγγραφέας και Καθηγητής κ. Χρήστος Γιανναράς. Στο τέλος της εκδηλώσεως θα προβληθεί ολιγόλεπτη ταινία με τους κυριότερους σταθμούς της Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου.

Η Τοπική Εκκλησία καλεί τον Κλήρο και το λαό της Μητροπολιτικής περιφέρειας να μεταβεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα, «για να τιμήσουμε τη μνήμη του αοιδίμου Πατριάρχου του Γένους Δημητρίου, τον οποίο η πόλη του Βόλου είχε την ευλογία να υποδεχθεί το 1990 και να λάβει από τα χέρια του την Πατριαρχική ευχή και ευλογία», όπως επισημαίνεται.

Υπενθυμίζεται ότι για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στο Συνεδριακό Κέντρο, θα αναχωρήσουν τρία λεωφορεία, σήμερα στις 5.30 μ.μ.: το πρώτο από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως Βόλου, το δεύτερο από την πλατεία Ελευθερίας και το τρίτο από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας.

Τέλος, αύριο Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου θα τελεστεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο στη μνήμη του Πατριάρχου Δημητρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου