ΤΟΠΙΚΑ

Καλοί Σαμαρείτες της Πορταριάς

καλοί-σαμαρείτες-της-πορταριάς-548191

Εθελοντική ομάδα δημιουργήθηκε πρόσφατα με στόχο να προσφέρει χέρι βοήθειας όπου υπάρχει ανάγκη

Σημαντικό έργο αναπτύσσει η νεοσύστατη εθελοντική ομάδα που δημιουργήθηκε στην Πορταριά, με στόχο να προσφέρει χέρι βοήθειας όπου υπάρχει ανάγκη. Πέντε νέοι άνθρωποι με όραμα και διάθεση προσφοράς ένωσαν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να δημιουργήσουν έναν πυρήνα εθελοντισμού και ευαισθησίας, τον οποία αγκάλιασαν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, τριάντα άτομα, νέοι στην πλειοψηφία άνθρωποι, απαρτίζουν την ομάδα, που δημιούργησαν δύο αδέλφια, οι Αντώνης και Μελέτης Ανδρινός, με τη συνδρομή των εξαδέλφων τους Φίλιππου και Στέφανου Καραΐσκου και του Μανώλη Κοτσάνη.

Οπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο Αντώνης Ανδρινός, ο οποίος συντονίζει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, ο λόγος που δημιουργήθηκε η πολυμελής εθελοντική ομάδα είναι «η προσφορά βοήθειας σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα λόγω της κρίσης, η φροντίδα του περιβάλλοντος, ο καθαρισμός μονοπατιών, η επανασύσταση της τράπεζας αίματος στην Πορταριά, από κοινού με την Ενωση Ξενοδόχων και η συγκρότηση διασωστικής ομάδας».

Η εθελοντική ομάδα της Πορταριάς έχει αναπτύξει δεσμούς συνεργασίας με την Διασωστική Ομάδα που υπάρχει στο Αιγάλεω, προκειμένου να συγκροτηθεί με την αντίστοιχη τεχνογνωσία η τοπική προσπάθεια. Οπως εξηγεί στο σημείο αυτό ο κ. Ανδρινός «θα μας εκπαιδεύσουν τα μέλη της Διασωστικής Ομάδας του Αιγάλεω, σε επίπεδο τεχνογνωσίας και εξοπλισμού».

Ο απολογισμός δράσης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι στιγμής, η πολυμελής ομάδα των εθελοντών έχει ανοίξει μονοπάτι που παρέμενε κλειστό επί μεγάλο διάστημα, ενώ παράλληλα συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό τροφίμων, προκειμένου να διανεμηθούν στο Ορφανοτροφείο, σε οικογένειες αλλά και σε μοναχικούς ανθρώπους, στην Πορταριά, το Κατηχώρι και τον Προφήτη Ηλία.

«Είναι μια δράση την οποία θα συνεχίσουμε και γι’ αυτό το λόγο ξεκινήσαμε, εξάλλου, διότι θέλουμε να διευρύνουμε το εθελοντικό έργο που έχουμε ξεκινήσει. Αυτός είναι ο σκοπός μας, να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο κόσμο» υπογραμμίζει ο συντονιστής της ομάδας.

Σημαντικό είναι, παράλληλα, το γεγονός ότι η καινούργια αυτή προσπάθεια έχει ήδη αγκαλιαστεί με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό από την τοπική κοινωνία. «Οσο περνάει ο καιρός, οι κάτοικοι της περιοχής μας ενδιαφέρονται ακόμη περισσότερο, ζητούν πληροφορίες για τη δράση και το πρόγραμμά μας με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αρκετοί ζητούν να ενταχτούν στην ομάδα» τονίζει στο σημείο αυτό κ. Ανδρινός.

Οι καλοί Σαμαρείτες της Πορταριάς, οι οποίοι έχουν ως συνδετικό κρίκο την αστείρευτη διάθεση εθελοντικής προσφοράς, ένωσαν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να συνδράμουν εθελοντικά όσους έχουν ανάγκη, δίνοντας με αυτό τον τρόπο, τον ορισμό της κοινωνικής αλληλεγγύης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου