ΤΟΠΙΚΑ

Συγκλονιστική ταινία στο Αχίλλειον

συγκλονιστική-ταινία-στο-αχίλλειον-851206

Αλληγορικό παραμύθι τρόμου που απευθύνεται στους φίλους του φανταστικού σινεμά είναι η πολυβραβευμένη ταινία με τίτλο «Ασε το κακό να μπει» που θα προβληθεί σήμερα Τρίτη 2 Μαρτίου στις 9.30 μ.μ. στην αίθουσα του Αχίλλειου. Η προσεχής ταινία του «Σινέ-Μεσόγειος» με τον ξενόγλωσσο τίτλο «Let the right one in» είναι σουηδικής παραγωγής 2008 και παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Τόμας Άλφρεντσον, σενάριο Τζον Ατζβίντε Λίντκβιστ και πρωταγωνιστούν οι Κάρε Χέντεμπραντ, Λίνα Λεάντερσον, Περ Ράγκναρ. Είναι ταινία φεστιβαλική (άλλωστε έχει συγκεντρώσει 41 βραβεία παγκοσμίως), κι ειδικού κοινού. Η ταινία είναι μια μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος του John Ajvide Lindqvist, που πρωτοκυκλοφόρησε στη Σουηδία το 2004. Ο ασυνήθιστος συνδυασμός στοιχείων ρομάντζου, τρόμου, και αστικού δράματος του εξασφάλισε μια θέση στις λίστες των μπεστ-σέλερς.
Ο συγγραφέας είναι πρώην stand-up κωμικός, μάγος και σεναριογράφος της τηλεόρασης. Μέχρι στιγμής, το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε 9 γλώσσες κι έχει βρει διανομή σε 12 χώρες. Η πρώτη παρουσίαση της ταινίας στην Ελλάδα, έγινε στα πλαίσια του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2008), αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στο κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα και στις δύο προβολές. Σύμφωνα με την υπόθεση της ταινίας, ένα μοναχικό πιτσιρίκι παίζει στο χιόνι. Ξαφνικά μια μέρα δεν είναι πια μόνο. Ένα άφυλο κορίτσι, που μυρίζει ανθρώπινα μόνο αφού έχει πιει αίμα, αναγνωρίζει στο πρόσωπό του το άλλο της μισό. Αν όμως τη θέλεις στη ζωή σου πρέπει να την καλέσεις να μπει.
Σε πρώτο επίπεδο έχουμε ένα τρυφερό και «νοσηρό» love story δοσμένο με λιτή και αφαιρετική αφήγηση και διανθισμένο με λιγοστές πλην άκρως λειτουργικές σκηνές φρίκης. Σε δεύτερο επίπεδο τα πάντα λειτουργούν διαφορετικά. Κάθε ανθρώπινο ον είναι ικανό να πράξει το καλό ή το κακό με την ίδια ευκολία. Μπορεί να επιλέξει τον δρόμο της Αρετής ή εκείνον της Κακίας. Το «Κακό» στην απόλυτη μορφή του, αν υποθέσουμε ότι είναι οντότητα, είναι από τη φύση του κακό. Ο άνθρωπος όμως δε γεννιέται κακός, γίνεται στην πορεία. Είναι επιλογή του να ακολουθήσει αυτή την κατεύθυνση κι αυτό τον καθιστά ακόμα πιο… κακό! Βέβαια η επιλογή δεν είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση, αντιθέτως επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου