ΤΟΠΙΚΑ

Καθολική η απεργία περιπτερούχων και ταξιτζήδων

καθολική-η-απεργία-περιπτερούχων-και-851206

Με ορισμένες «εξαιρέσεις» η συμμετοχή των περιπτερούχων και των ιδιοκτητών καπνοπωλείων στο Βόλο και ολόκληρη τη Μαγνησία στη χθεσινή 24ωρη απεργία ήταν καθολική.
Τα περισσότερα περίπτερα κατέβασαν ρολά, ενώ η Ομοσπονδία είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της, εάν και εφόσον δεν γίνουν αποδεκτά τα αιτήματά τους από την Κυβέρνηση.
Αντιπροσωπεία των περιπτερούχων χθες το πρωί με επικεφαλής τον πρόεδρο Κων. Κόγια επισκέφτηκε τη Νομαρχία και επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου.
Οι περιπτερούχοι ζητούν να υπάρξει μείωση του συντελεστή φορολόγησης από το 4,5% στο 3% ως 3,5% καθώς και οριστική απαλλαγή της περαίωσης.
«Ζητούμε να υπάρξει καθορισμός κατώτατου ορίου ποσοστού κέρδους που να μην είναι κάτω του 8,2% της αξίας του κάθε πακέτου» επισημαίνεται στο ψήφισμα και καλούν την Κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύνταξη αναλογιστικής μελέτης για όλα τα προϊόντα που διαθέτουν προς πώληση τα περίπτερα και τα καπνοπωλεία.
“Όντας άνθρωποι και εμείς σκληρά εργαζόμενοι, διεκδικούμε το δικαίωμα στην επιβίωση και την εργασία. Αγωνιούμε για το μέλλον τόσο το προσωπικό, όσο και όλων των Συναδέλφων. Αγωνιζόμαστε για την εξασφάλιση της διαβίωσής μας, αγωνιζόμαστε για να μην υπάρξουν άλλα κλειστά περίπτερα!» επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος Κων. Κόγιας.
Η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος με νέο επείγον έγγραφο προς το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών όσο και από τις εισαγωγικές και ελληνικές εταιρίες απευθύνει ουσιαστικά τελεσίγραφο να μην υπάρξει η νέα φορολογία σε τσιγάρα, που δεν έχουν αλλάξει τιμή λιανικής πώλησης.
«Αδυνατούμε να προωθήσουμε προϊόντα που τα ποσοστά κέρδους μας δεν ανταποκρίνονται στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας. Έχουμε ήδη ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των μελών μας, προκειμένου να πάρουμε τις απαραίτητες αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις. Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα επιβίωσης των περιπτερούχων – καπνοπωλών» υποστηρίζει ο κ. Κων. Κόγιας.
Σημειώνεται ότι η διαφορά μεταξύ φτηνών και ακριβών τσιγάρων βάσει της φορολογίας που ισχύει μέχρι να τελειώσουν τα αποθέματα είναι 1,20 ευρώ. Σύμφωνα με την ισχύουσα φορολογία, για ένα πακέτο τσιγάρα που πωλείται στη λιανική τιμή στο περίπτερο 3,20 ευρώ, ο συνολικός φόρος είναι 2,34 ευρώ και το περιθώριο κέρδους λιανεμπορίου – χονδρεμπορίου στο 0,34% δηλαδή 10%. Ήδη όμως μία εταιρία επιχείρησε να βγάλει κέρδος, επιβάλλοντας ουσιαστικά τη νέα φορολογία σε τσιγάρα με την παλιά τιμή και αυτό ήταν που προκάλεσε την μεγάλη αντιπαράθεση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου