ΤΟΠΙΚΑ

Διευκολύνσεις για τους εμπόρους της Μαγνησίας

διευκολύνσεις-για-τους-εμπόρους-της-μ-547811

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Οικονομικών, έπειτα από σχετικό υπόμνημα που έλαβε από τον Εμπορικό Σύλλογο Μαγνησίας, τονίζοντας την ανεπανόρθωτη ζημία που έχει υποστεί ο εμπορικός κόσμος του Βόλου από την οικονομική κρίση. Η ραγδαία πτώση της αγοραστικής κίνησης, η επιβολή των κεφαλαιουχικών ελέγχων και η αυξημένη φορολογία προκαλούν ζήτημα επιβίωσης για τους περισσότερους επιχειρηματίες.

Συγκεκριμένα, η υπόσχεση του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χρήστου Μπουκώρου, πριν από ένα και πλέον χρόνο, ότι πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να καθίστανται ακατάσχετοι από το Δημόσιο και τις τράπεζες οι λογαριασμοί των εμπόρων, που αφορούν στα έσοδα των μηχανημάτων POS, αποδείχθηκε έωλη.

Όπως επισημαίνεται και στο υπόμνημα που έλαβε ο βουλευτής Μαγνησίας, αιτήματα των εμπόρων της Μαγνησίας είναι: «το πάγωμα των παλαιών οφειλών στον ΟΑΕΕ, καθώς έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στους εμπόρους που έχουν χαμηλό τζίρο να ανταποκριθούν με μεγαλύτερη ευκολία στην αποπληρωμή τους. Επίσης, η επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων και η θέσπιση του ακατάσχετου των λογαριασμών, προκειμένου να συνδέσουν τα μηχανήματα POS στις επιχειρήσεις τους».

Τέλος, ο βουλευτής, λαμβάνοντας υπόψη τη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι έμποροι της Μαγνησίας, ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να μεριμνήσει για την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που απειλούν τον κλάδο τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου