ΤΟΠΙΚΑ

Εστειλαν μήνυμα… με τη σιωπή τους, ζητώντας ελεύθερη μετακίνηση στην πόλη

εστειλαν-μήνυμα-με-τη-σιωπή-τους-ζητ-547800

Εστειλαν μήνυμα… με τη σιωπή τους, ζητώντας ελεύθερη μετακίνηση στην πόλη

Με άσπρες μάσκες και συνθήματα γραμμένα σε πανό «Χώρους αναψυχής», «Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», «Αυτονομία» μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος, μαθητές του 1ου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Νέας Ιωνίας, δεκάδες πολίτες και εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν στη χθεσινή σιωπηρή διαμαρτυρία μετέφεραν… με τη σιωπή τους, την ανάγκη ισονομίας.

Ανάλογη… διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 40 πόλεις της χώρας, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες και να ζητήσουν την ελεύθερη και ανεμπόδιστη μετακίνηση όλων.

Μέσα από αυτήν την κίνηση, τα παιδιά ήθελαν να καταδείξουν τη δυσκολία που αντιμετωπίζει μέρος του πληθυσμού να μετακινηθεί ελεύθερα στην πόλη του. «Η οικολογική, ελεύθερη και ανεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη δεν είναι πρόβλημα περιβαλλοντικό. Είναι πρόβλημα κοινωνικό. Η αδυναμία ή η δυσκολία ελεύθερης μετακίνησης όλων των πολιτών σε μια πόλη είναι έλλειμμα πολιτισμού, παιδείας και δημοκρατίας. Δημοκρατία σημαίνει ισότητα και ελευθερία. Η δημοκρατία εξ ορισμού σέβεται την ισότητα όλων των μελών της κοινωνίας, σέβεται τη διαφορετικότητα και εξαλείφει τις διακρίσεις. Όταν μιλάμε για ισότητα μιλάμε για ίσες ευκαιρίες. Δικαίωμα και ίσες ευκαιρίες για πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην εργασία, στη διασκέδαση, στο παιχνίδι, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, στη βόλτα, στη θάλασσα», τονίζονταν χθες χαρακτηριστικά από τους εκπαιδευτικούς που συνόδευσαν τα παιδιά στην Τράπεζα της Ελλάδος σε αυτήν την «πρωτότυπη διαμαρτυρία».

Τη στήριξή τους εξέφρασαν επίσης ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, δημοτικοί σύμβουλοι και η κ. Μ. Χρυσοβελώνη των ΑΝΕΛ. Ο δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, κάλεσε τους μαθητές και την εκπαιδευτικό τους το ερχόμενο Σάββατο σε συνάντηση, όπου θα του υποδείξουν ποια σημεία στην πόλη χρειάζονται βελτίωση, έτσι ώστε οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα να μπορούν να μετακινηθούν με αυτονομία και ασφάλεια στην πόλη τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου