ΤΟΠΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Την Τετάρτη ο πρόωρος τελικός για τη Μικτή Παίδων
Εξαιρετική πορεία πραγματοποίησε φέτος η Μικτή παίδων της Ε.Π.Σ.Θ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενώσεων, αλλά έπεσε σε δύσκολο αντίπαλο για την πρόκρισή της στην οχτάδα. Συγκεκριμένα την Τετάρτη θα γίνει ένα ματς – πρόωρος τελικός στο γήπεδο της ΕΠΣ Πιερίας στη 1 μετά το μεσημέρι. Οι Βολιώτες θα αντιμετωπίσουν το αντίστοιχο συγκρότημα της Μακεδονίας, που επίσης αποτελεί ένα από τα φαβορί και όποια ομάδα κερδίσει θα βρεθεί στους οκτώ της διοργάνωσης.
Είναι δύσκολο για την μικτή της Ε.Π.Σ.Θ., αλλά οι μικροί είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα. Είτε χάσουν είτε κερδίσουν όμως, για το βολιώτικο ποδόσφαιρο θα είναι νικητές. Η ελπίδα άλλωστε έρχεται από αυτά τα παιδιά.
Ο Αραμπατζής είναι πρώτος σκόρερ σε όλους τους ομίλους του πρωταθλήματος, έχοντας πετύχει μέχρι στιγμής 16 γκολ, ενώ οι Ζέρης, Λαγός, Κοτζαθανάσης, Τζανετόπουλος, Αργύρης, Παπαδημητρίου και οι υπόλοιποι μικροί ποδοσφαιριστές, αποτελούν την καλύτερη «φουρνιά» του μαγνησιώτικου ποδοσφαίρου την τελευταία δεκαετία. Αν προσεχτούν, σίγουρα θα μιλάμε για αυτούς σε μερικά χρόνια.
Εν τω μεταξύ σε δυο «μέτωπα» θα έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους οι άνθρωποι της Ε.Π.Σ.Θ., αφού την ίδια μέρα θα διεξάγεται και ο τελικός Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό μεταξύ του Ρήγα και του Πυράσου.
Οι υπάλληλοι της Ενωσης δεν έχουν σταματήσει καθόλου από τις προετοιμασίες του φιλικού παιχνιδιού της Εθνικής, αφού και ο τελικός του Κυπέλλου είναι μια πάρα πολύ σημαντική διοργάνωση για την Ε.Π.Σ.Θ.

Εχει καταντήσει βαρετό πλέον να μιλάμε για τα προβλήματα της Νίκης και να γράφουμε συνεχώς ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση… Η ιστορική ομάδα της Νέας Ιωνίας βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο και έχει γίνει ρεζίλι πανελληνίως. Χθες η ανακοίνωση των παικτών ήρθε να της δώσει ακόμα ένα «χτύπημα».

Την ώρα που οι ποδοσφαιριστές της Νίκης έβγαζαν την ανακοίνωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ότι δεν έχουν να φάνε, ότι τους έχουν κόψει το νερό και το ρεύμα, ο Στράτος Γιδόπουλος προσπαθούσε να τακτοποιήσει την υπόθεση προσφυγής του Ρουμελιώτη, προκειμένου να αγωνιστεί κανονικά η ομάδα την επόμενη αγωνιστική. Και την ώρα που ο μεγαλομέτοχος του κυανόλευκου συγκροτήματος τελείωνε με όλα τα θέματα, δέχθηκε τηλεφώνημα από εκπομπή αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού, να βγει στον αέρα για να απαντήσει στα όλα όσα καταγγέλλανε οι ποδοσφαιριστές της Νίκης ανοιχτά και δημόσια πλέον! Αν δεν είναι αυτή κατάντια για μια ομάδα που ξεκίνησε από την Δ’ χωρίς χρέη, έφτασε να χτυπήσει την πόρτα της Α’ Εθνικής και ξαφνικά βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και στα αζήτητα, τότε ποια είναι…
Οι ποδοσφαιριστές από την πλευρά τους έχουν δίκαιο. Αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, αφού τους οφείλονται οι μισθοί από τον Δεκέμβριο μέχρι τώρα και αυτός του Αυγούστου καθώς και τα ενοίκια αυτών των μηνών. Είναι τρία χρόνια τώρα που συνεχώς γράφονται τα ίδια και τα ίδια και σχεδόν αυτή την εποχή οι παίκτες αποφασίζουν πάντα να μιλήσουν, με τη Νίκη να βγαίνει αναξιόπιστη στο πανελλήνιο. Αλήθεια όμως δεν πρέπει επιτέλους να βρεθεί μια λύση και να παρθούν αποφάσεις για αυτή την ομάδα; Δεν υπάρχει άνθρωπος που να πάρει πρωτοβουλία, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπει μπροστά, υπάρχει μόνο αδιαφορία; Ε, τότε μας συγχωρείτε, αλλά η Νίκη είναι άξια της μοίρας της…
Ο Γιδόπουλος το έχουμε πει πολλές φορές ότι έχει σίγουρα μερίδιο ευθύνης και θα έπρεπε να προσέχει τις ενθουσιώδεις υποσχέσεις του, όμως δεν μπορεί να παραγνωριστεί και το γεγονός ότι κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κλείσει τρύπες που άνοιξαν άλλοι, έτσι τουλάχιστον διαφαίνεται από το γεγονός ότι ακόμα η Νίκη αγωνίζεται κανονικά στο πρωτάθλημα. Είναι επίσης αλήθεια ότι ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας, έχει κάθε δικαίωμα, αν δεν θέλει, να μην βοηθήσει.
Αφού όμως δεν θέλει να βοηθήσει, τότε γιατί το Δεκέμβριο έβγαινε μαζί με το Νομάρχη στις κάμερες και έδιναν υποσχέσεις ότι θα στηρίξουν την ομάδα; Κι αφού όπως ακούγεται δεν θέλει να στηρίξει και να κάνει «μάγκα» τον Γιδόπουλο, τότε ας φέρει ο ίδιος κάποιον δικό του και ας τον βάλει μπροστά.
Ο κόσμος της Νίκης έχει χορτάσει πλέον από ψέματα και υποσχέσεις. Εχει βαρεθεί όλοι να μιλάνε για προβλήματα και κανείς να μη δίνει τη λύση. Ομως και οι φίλαθλοι έχουν και αυτοί τη δική τους ευθύνη. Γιατί από τη συμπεριφορά ορισμένων ανεγκέφαλων στο παρελθόν, απομακρύνθηκαν από την ομάδα άνθρωποι που πραγματικά προσέφεραν. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν μπορεί συνέχεια να θίγεται το κύρος, το όνομα και η ιστορία αυτής της ομάδας.
Αν τελικά δεν μπορείτε, αφήστε την ομάδα να βρει τον δρόμο της και να κοιτάξει μπροστά. Αλλά ξεκαθαρίστε τη θέση σας. Αυτή η κατάσταση όμως πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Χρειάζεται να μπει ένα τέλος, καλό ή κακό, για να γίνει μια νέα αρχή. Καθίστε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι με εκπροσώπους των φιλάθλων απέναντί σας, αλλά και με δημοσιογράφους μπροστά στη συζήτηση και αντί να επικεντρωθείτε στα προβλήματα και να ρίχνεται ο ένας τα βάρη στον άλλο, αναγνωρίστε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, όποιος και να την έχει δημιουργήσει και επικεντρωθείτε στη λύση. Αυτή η φορά όμως να είναι η τελευταία και να φύγετε από τη συνάντηση όχι βρίζοντας ο ένας τον άλλον, αλλά έχοντας ένα πλάνο και μια προοπτική.
Είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε απέναντι στην ιστορία αυτής της ομάδας, αλλιώς αφήστε την στην τύχη της και μην προσθέτετε άλλες μαύρες σελίδες στην ιστορία της.

Δεν υπέγραψαν δύο παίκτες;

Δύο παίκτες της Νίκης σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπέγραψαν την ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές. Βέβαια έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, αλλά δεν θέλησαν να βάλουν τις υπογραφές τους για προσωπικούς λόγους όπως είπαν στους συμπαίκτες τους… Κάπου στην μέση σε όλο αυτό βρίσκεται ο Χόρχε Μπάριος, που ναι μεν από την μια αναγνωρίζει την προσπάθεια που κάνει ο Γιδόπουλος λόγω των παλαιών χρεών, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να μην υποστηρίξει και τους ποδοσφαιριστές του, αφού γνωρίζει τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται.
Ξανά δικαστήριο…
Τη Δευτέρα είναι το δικαστήριο κατά του Αχιλλέα Μπέου από τον αντιδήμαρχο κ. Στάμο και από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο και νυν βουλευτή κ. Μαρκάκη. Ο κόσμος του Ολυμπιακού εκφράζει την επιθυμία του να τελειώσει επιτέλους αυτή η υπόθεση και οι δυο πλευρές να δώσουν τα χέρια για το καλό του Ολυμπιακού, ωστόσο η πλευρά των μηνυτών εμφανίζεται ιδιαίτερα θιγμένη και δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει πίσω…
Τετ α τετ Ιωαννίδη – Πιλάβιου
Την ευκαιρία να τα πούνε για λίγο είχαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος και ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Ιωαννίδης στα επίσημα του Πανθεσσαλικού λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης της Εθνικής ομάδας με τη Σενεγάλη. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ πάντως πίστευε ότι πρόεδρος της Νίκης ήταν ο Στράτος Γιδόπουλος και ρώτησε για την απουσία του, αλλά ο κ. Ιωαννίδης του εξήγησε ότι βρίσκεται ο ίδιος στην προεδρία της ΠΑΕ της Νέας Ιωνίας…
Θα έχει κόσμο ο Αρης…
Ο Αρης θα έχει κόσμο την Κυριακή στο ΕΑΚ. Το κλαμπ του Βόλου αναμένεται να δώσει το παρών… Είναι κρίμα να μη βρεθούν στο κλειστό της Νέας Δημητριάδας οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού και η γυναικεία ομάδα μπάσκετ που δίνει πολύ καθοριστικό ματς για την παραμονή της να είναι σαν να αγωνίζεται εκτός έδρας. Η ομάδα του ποδοσφαίρου αγωνίζεται εντός και είναι ευκαιρία οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού να στηρίξουν τις ερυθρόλευκες στην προσπάθειά τους. Αλλωστε το αξίζουν, αφού ανέτρεψαν εντελώς την κατάσταση στη βαθμολογία με τις τρεις συνεχόμενες νίκες τους.
Εκλεισε το γήπεδο της Νεάπολης
Απαράδεκτο για τον ΑΟΔΒ να στέλνει φαξ στους ενδιαφερομένους ότι κλείνει το γήπεδο Νεάπολης για συντήρηση εν μέσω περιόδου. Απαράδεκτο να διοικεί ακόμη τον ΑΟΔΒ άνθρωπος που δεν ξέρει τις ανάγκες του τοπικού ποδοσφαίρου και γενικότερα του τοπικού αθλητισμού. Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι τοπικός αθλητισμός δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες και οι βραβεύσεις…
Η ερώτηση της ημέρας
Θα γεμίσει το ΕΑΚ αύριο Κυριακή στον αγώνα του Ολυμπιακού με το Θρασύβουλο;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου