ΤΟΠΙΚΑ

«Επιβεβλημένη η θωράκιση του πρωταθλήματος»

επιβεβλημένη-η-θωράκιση-του-πρωταθλ-851206

Απάντηση στις φήμες που ανέφεραν ότι η ΟΥΕΦΑ έστειλε φάκελο στην ΕΠΟ με ένα “ύποπτο” αγώνα στην Σούπερ Λίγκα και πέντε ακόμα του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, έδωσε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι η θωράκιση της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση της διοργανώτριας αρχής από την ίδρυσή της και κάθε θεσμική ενέργεια που αποσκοπεί σε αυτήν, είναι επιβεβλημένη. Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση ανέφερε:
«Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων που φέρουν αγώνα της Super League να ελέγχεται για θέματα παράνομου στοιχηματισμού, επισημαίνεται ότι η θωράκιση της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση της διοργανώτριας αρχής από την ίδρυσή της. Κάθε θεσμική ενέργεια που αποσκοπεί σε αυτήν, είναι επιβεβλημένη».
Ο Πατρίκ Κομνηνός με δηλώσεις του αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα του Τύπου, που ανέφεραν ότι ένα παιχνίδι της μεγάλης κατηγορίας του πρωταθλήματος, έχει χαρακτηριστεί ως “ύποπτο” από την ΟΥΕΦΑ. Ο Γενικός διευθυντής της Σούπερ Λιγκ δήλωσε πως η διοργανώτρια αρχή δεν γνωρίζει κάτι για το συγκεκριμένο θέμα και πως έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλιστεί η αξιοπιστία.
«Ένας φάκελος έχει αποσταλεί από την UEFA προς την ΕΠΟ. Καταρχήν ο φάκελος αυτός θα πάρει την πορεία προς τον Γενικό γραμματέα Αθλητισμού και έπειτα προς τις αρμόδιες αρχές. Παρακολουθούμε το συγκεκριμένο θέμα από κοντά. Από την πρώτη μέρα ίδρυσης μας κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Έχουμε κάνει δεκάδες ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση. Επιθυμούμε να διερευνηθεί το συγκεκριμένο θέμα όμως είναι απαραίτητη και η συνδρομή της Πολιτείας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κομνηνός.
Υπενθυμίζεται οτι σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν σε αθλητική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Blue Sky, ανάμεσα στα έξι παιχνίδια για πρώτη φορά είναι και μία αναμέτρηση ομάδων της Σούπερ Λίγκα (σ.σ οι άλλες πέντε είναι στην Β΄Εθνική).
Το διάστημα των αγώνων όπως αναφέρθηκε είναι από τον Νοέμβριο του 2009 έως τον Φεβρουάριο του 2010. Ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής το βράδυ της Δευτέρας τόνισε: δεν έχουμε ενημερωθεί για κάτι τέτοιο. Αν τελικά ισχύει, τότε ο φάκελος θα διαβιβαστεί στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου“.
Πλέον αναμένεται η επίσημη αντίδραση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι ήδη υπήρξε φάκελος που απέστειλε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στην ΕΠΟ, για άλλα “ύποπτα” παιχνίδια της Β΄ Εθνικής, τον οποίο διαβίβασε στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η Ελληνική ομοσπονδία και με τη σειρά της εκείνη τον παρέδωσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος.
Η υπόθεση των στημένων αγώνων απασχολεί αρκετά το τελευταίο διάστημα την UEFA. Οι έρευνες έχουν εντατικοποιηθεί με ένα σύστημα που παρακολουθεί την αγορά του στοιχήματος σε όλο τον κόσμο, 24 ώρες την ημέρα, επτά μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο.
Η UEFA έχει τονίσει πως θα τιμωρήσει αυστηρά όποιον φτιάχνει το αποτέλεσμα ενός αγώνα και γι αυτό το σκοπό βρίσκεται σε συνεργασία με την αστυνομία για την καταπολέμηση του… καρκινώματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου