ΤΟΠΙΚΑ

Αναστέλλεται το χαράτσι των 70 ευρώ

αναστέλλεται-το-χαράτσι-των-70-ευρώ-546582

Σε αναστολή καταβολής της εγγύησης των 70 ευρώ που ζητείται μαζί με το τέλος επανασύνδεσης των 14 ευρώ, προχωρά η ΔΕΥΑΜΒ, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες πολλών καταναλωτών που τους ζητήθηκε το παραπάνω ποσό από τις υπηρεσίες της Δημοτικής Επιχείρησης, προκειμένου να τους γίνει η επανασύνδεση της παροχής νερού.

Τις διαμαρτυρίες των καταναλωτών τις κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και χθες ο Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης Λεωνίδας Μαυρογιάννης δημοσιοποίησε ότι μετά από εντολή του Δημάρχου και Προέδρου του Δ.Σ της Επιχείρησης αναστέλλεται η καταβολή της εγγύησης των 70 ευρώ σε όλους όσοι ανήκουν στις ομάδες εκείνες που ισχύει το διευρυμένο Οικιακό Κοινωνικό Τιμολόγιο (άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ένδειας, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρίες, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες κ.α).

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, η πληρωμή των 70 ευρώ για την επανασύνδεση του νερού αναστέλλεται επίσης και σε εκείνους που χορηγούνται δωρεάν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Επειδή είναι δύσκολο με τις καταστάσεις που έχει η ΔΕΥΑΜΒ να εντοπίζει ποιοι συμπολίτες είναι αναξιοπαθούντες, γι’αυτό, ο κ. Μαυρογιάννης σημείωσε, ότι πριν γίνει διακοπή της υδροδότησης, λόγω έλλειψης χρημάτων, τότε οι δικαιούχοι μπορούν να μεταβαίνουν στη ΔΕΥΑΜΒ να κάνουν ρύθμιση, προκειμένου να μην τους γίνει η διακοπή του νερού.

Σημειώνεται πως στο διευρυμένο Οικιακό Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΥΑΜΒ μπορούν να ενταχθούν οι παρακάτω κοινωνικές ομάδες:

Αποροι σε κατάσταση πλήρους ένδειας. Μείωση, σε ποσοστό90% των τελών, των άπορων πολιτών σε κατάσταση πλήρους ένδειας, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Βόλου.

Αποροι με βιβλιάριο ανασφαλίστου. Μείωση, σε ποσοστό 50% των τελών, των απόρων με βιβλιάριο ανασφαλίστου, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Βόλου.

Ατομα με αναπηρία από 80% και πάνω. Μείωση, σε ποσοστό 50%, των τελών των ατόμων με αναπηρία ή των ατόμων που τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη, τα οποία έχουν πιστοποιημένη αναπηρία από 80% και πάνω

Μακροχρόνια άνεργοι. Μείωση, σε ποσοστό50% των τελών, των ατόμων που είναι άνεργοι την 30η Νοεμβρίου 2012 και για συνεχές χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2013, και έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, μικρότερο ή ίσο του ποσού των 12.000 €,

Πολύτεκνες οικογένειες. Μείωση, σε ποσοστό 50%, των τελών των πολύτεκνων οικογενειών. Εφόσον το μικρότερο ηλικιακά παιδί κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 24ο έτος, εφόσον σπουδάζει. Η μείωση θα γίνεται για τα πρώτα 40 κυβικά.

Ατομα με αναπηρία από 67% και πάνω. Μείωση, σε ποσοστό 30%, των τελών των ατόμων με αναπηρία ή των ατόμων που τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη, τα οποία έχουν πιστοποιημένη αναπηρία από 67% και πάνω και έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ποσού των 12.000 €, προσαυξανόμενο κατά 2.000 € για κάθε παιδί.

Τρίτεκνες οικογένειες. Μείωση, σε ποσοστό 30%, των τελών των τρίτεκνων οικογενειών, που έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ποσού των 24.000.Η μείωση θα γίνεται για τα πρώτα 40 κυβικά.

Μονογονεϊκές οικογένειες. Μείωση, σε ποσοστό 30%, των τελών των μονογονεϊκών οικογενειών, που έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ποσού των 12.000 € με ένα παιδί και των 14.000 € με δύο παιδιά,. Η μείωση θα γίνεται για τα πρώτα 30 κυβικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου