ΤΟΠΙΚΑ

Στα ρεπό του ήταν… τρομοκράτης!

στα-ρεπό-του-ήταν-τρομοκράτης-851206

Στις «επαναστατικές» άδειες εργασίας του 35χρονου που έπεσε νεκρός στη συμπλοκή της Δάφνης στρέφεται το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ., καθώς οι άδειες από το ιδιωτικό εργαστήριο που εργαζόταν συμπίπτουν με τις ημέρες επιθέσεων του «Επαναστατικού Αγώνα» ή και άλλων ενόπλων οργανώσεων.
Ο 35χρονος είχε ζητήσει άδεια για την Πέμπτη -μία ημέρα μετά τη συμπλοκή της Δάφνης και την απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου- επικαλούμενος πρόβλημα υγείας της μητέρας του, το οποίο όμως, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, δεν υφίσταται.
Αυτή η σύμπτωση «ρεπό» και ένοπλων επιθέσεων θεωρείται από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. «κλειδί» για την περαιτέρω έρευνα.
Οι αστυνομικοί εξετάζουν ακόμη ατζέντες, κινητά, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, έναν μεγάλο αριθμό CD αλλά και έντυπα του αντιεξουσιαστικού χώρου που βρέθηκαν σε μικρό διαμέρισμα, στην οδό Αλδου Μανουτίου στους Αμπελοκήπους, όπου κατοικούσε ο Φούντας.
Στόχος τους είναι να εντοπίσουν τις διασυνδέσεις του ανθρώπου που έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών την Τετάρτη τα ξημερώματα στη Δάφνη.
Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. το τελευταίο 48ωρο έχει ουσιαστικά πέντε κατευθύνσεις. Πρώτο ζήτημα είναι η σύγκριση των αδειών και των ρεπό που έπαιρνε ο Λάμπρος Φούντας με τις ημερομηνίες κατά τις οποίες εκδηλώθηκαν επιθέσεις ενόπλων οργανώσεων.
Ένα δεύτερο ζήτημα είναι η συγκέντρωση στοιχείων και η ανάλυσή τους από τις έρευνες που έγιναν σε δύο διαμερίσματα στους Αμπελοκήπους και σε μία εξοχική κατοικία στο Ζούμπερι όπου διέμεναν ο 35χρονος και μέλη της οικογένειας του.
Τρίτο σημείο ενδιαφέροντος είναι η εξέταση του DNA του 35χρονου Φούντα σε σύγκριση με δείγματα βιολογικού υλικού που έχουν συλλεγεί από προηγούμενες τρομοκρατικές επιθέσεις.
Ένας τέταρτος άξονας των ερευνών της Αστυνομίας αφορά τη συγκέντρωση πληροφοριών για τις επαφές του.
Πέμπτο και εξίσου καθοριστικό σημείο για την Αστυνομία είναι η ανακάλυψη διαμερίσματος στην Αθήνα ή εξοχικής κατοικίας που χρησιμοποιείται σαν οπλαποθήκη και εργαστήριο κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών από τις ένοπλες οργανώσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου