ΤΟΠΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-851206

Τεράστια επιτυχία για το 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας
Μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος πήρε το 1ο Λύκειο Ν. Ιωνίας μετά και τη χθεσινή του επικράτηση κόντρα στο Λύκειο της Κορίνθου με σκορ 2-1, με τους Γκίκα και Καραγιώργο να σκοράρουν τα τέρματα της νίκης. Σήμερα θα αντιμετωπίσει το Λύκειο Ευόσμου στον πρώτο ημιτελικό στις 11 π.μ., ενώ την ίδια ώρα διεξάγεται και ο άλλος ημιτελικός μεταξύ Αριστοτελείου και Λυκείου Ηρακλείου. Οι νικητές των ημιτελικών παίζουν αύριο στο μεγάλο τελικό, ενώ θα υπάρξει και μικρός τελικός για τις θέσεις 3-4.
Η τελική φάση διεξάγεται από τη Δευτέρα στη Δράμα και το 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας μετέχει, έχοντας ως βάση του ποδοσφαιριστές των Νέων Αθλητών Νίκης. Τη Δευτέρα επικράτησε αρχικά του Λυκείου του Γέρακα Αττικής με 2-1, με γκολ των Χατζάκου και Αργύρη, ενώ στο επόμενο παιχνίδι κέρδισε με 1-0 το Αριστοτέλειο Κολλέγιο, με τον Αργύρη να σημειώνει το νικητήριο γκολ.
Η ομάδα απαρτίζεται από τους: Κεφαλά, Αργύρη, Χατζάκο, Φιλατζικιώτη, Χατζητρακόσια, Χατζησταμάτη, Γκίκα, Πολυβρόχο, Σαμαρά, Καραγιώργο, Παλάσκα, Μπιτόλα, Δεμερτζή, Σοροβόλα, Ζάγκα, Μπαρμπούτα. Συνοδός γυμναστής είναι ο Βαγγέλης Κουτσιανούλης.
Με αρκετό ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η συνέντευξη Τύπου του Αχιλλέα Μπέου για το ΕΑΚ. Το θέμα του γηπέδου και των έργων που πρέπει να γίνουν ώστε να κριθεί κατάλληλο και παράλληλα να είναι στην ώρα του έτοιμο για να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στη Σούπερ Λίγκα είναι το νούμερο ένα στη λίστα της διοίκησης της ΠΑΕ.
Στη σημερινή συνέντευξη έχει κληθεί να παραστεί και η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής φυσικά το Δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη, όπως και οργανωμένοι φίλαθλοι. Κάπως λανθασμένα λοιπόν χρησιμοποιείται η λέξη «συνέντευξη Τύπου» η οποία αφορά κατά αποκλειστικότητα σε ανθρώπους του Τύπου. Ετσι όπως διαφαίνεται ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που με σταθερά βήματα την οδηγεί στη Σούπερ Λίγκα, θέλει γενικότερα να τοποθετηθεί και να ανακοινώσει ενώπιον όλων κάποια στοιχεία και κάποια δεδομένα που αφορούν στα έργα που χρειάζονται και να τους θέσει προ των ευθυνών τους. Και το κάνει νωρίς, καθώς δεν θέλει να την «πατήσει» όπως την προηγούμενη σεζόν, που η ομάδα έχασε έδαφος λόγω Πανθεσσαλικού.
Στο παρασκήνιο κυκλοφορεί η φήμη ότι ο Αχιλλέας Μπέος θα καταθέσει πρόταση για την παραχώρηση του ΕΑΚ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Να κάνει δηλαδή με δικά της έξοδα η ΠΑΕ τα έργα στο γήπεδο και ο Δήμος να το παραχωρήσει για την εκμετάλλευσή του από την εταιρία με κάποια συμφωνία.
Στον Ολυμπιακό, όπως διαφαίνεται, δεν εμπιστεύονται τη Δημοτική Αρχή στο ότι μπορεί να υλοποιήσει στην ώρα της τα έργα και ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να εκτελέσει κατά γράμμα την μακροσκελή λίστα της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ. Αυτό που ενδιαφέρει τους ανθρώπους της ερυθρόλευκης ομάδας και είναι λογικό είναι τα έργα να γίνουν στην ώρα τους και η ομάδα να μην αναγκαστεί να παίξει ούτε μια αγωνιστική σε άλλο γήπεδο. Οργανωμένοι και ΠΑΕ έχουν αποκλείσει δια παντός την λύση του Πανθεσσαλικού και έχουν δίκαιο στο γεγονός ότι χρειάζεται η ομάδα μια καυτή έδρα, που μόνο το ΕΑΚ μπορεί να την αποτελέσει.
Αλήθεια όμως, αυτό τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει; Το ΕΑΚ αποτελεί περιουσία όλων των Βολιωτών και όχι μόνο των οργανωμένων του Ολυμπιακού. Μετά από κάτι τέτοιο θα μπορεί ο οποιοσδήποτε δημότης ή άλλοι σύλλογοι, που μέχρι τώρα ελεύθερα σχεδόν χρησιμοποιούν τους χώρους του εθνικού σταδίου για τις ανάγκες τους να το χρησιμοποιήσουν; Θα υπάρχουν ώρες κοινού; Ή η χρήση του θα είναι αποκλειστικά για την ΠΑΕ Ολυμπιακός που θα το μετατρέψει σε ένα αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο;
Σίγουρα όλοι αναλογιζόμαστε ότι η επιστροφή του Ολυμπιακού στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών για τον Βόλο και την Μαγνησία γενικότερα. Σίγουρα, αυτή η ομάδα αξίζει να έχει ένα «σπίτι» που θα την βοηθάει στην πορεία της. Ομως ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει με σεβασμό σε όλους τους πολίτες αυτής της πόλης και όλοι θα βρίσκονται κοντά στην προσπάθεια του Ολυμπιακού και των ανθρώπων του.

Χρέη και στην Αγγλία

Το πρόβλημα των ποδοσφαιρικών εταιριών με τα υπέρογκα χρέη δεν είναι μόνο Ελληνικό… Την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκε προθεσμία 56 ημερών στην ομάδα της Κάρντιφ, η οποία αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ, προκειμένου να αποπληρώσει καθυστερούμενες οφειλές περίπου 1,9 εκατομμυρίου λιρών, ενώ το ίδιο πρόβλημα απειλεί και την Πόρτσμουθ, που αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ και η οποία εμφανίζει χρέη 78 εκατομμυρίων λιρών. Ετσι στην Μεγάλη Βρετανία σκέφτονται την καθιέρωση «οροφής» στις αμοιβές που μία ομάδα μπορεί να καταβάλλει στους επαγγελματίες παίκτες της, όπως προκύπτει από τη δήλωση του τέως προέδρου της Ποδοσφαιρικής Λίγκας, Μπράιαν Μοΐνι.
Εξαλλος ο Γιδόπουλος
Εξαλλος ήταν χθες ο Στράτος Γιδόπουλος για το γεγονός ότι ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας για ακόμα μια φορά δεν κράτησε την υπόσχεση του. Ο κ. Παύλος Μαβίδης είχε πει ότι θα έδινε γύρω στα 25.000 ευρώ για να πληρωθούν οι παλιές προσφυγές και να οριστεί κανονικά το ματς. Τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε… Στο Γιδόπουλο μεταφέρθηκε ότι ο Μανιατάκης και οι οργανωμένοι αναζητούσαν όλη την ημέρα τον Δήμαρχο και δεν μπορούσαν να τον βρουν… Μάλιστα ο Γιδόπουλος ήταν έξαλλος και έλεγε χθες στο περιβάλλον του ότι αφού δεν βρέθηκε ούτε ένα ευρώ να μην τον ξαναενοχλήσουν. Κάποιοι βέβαια αυτό ήθελαν να ακούσουν, αλλά αλήθεια η κατηγορία δεν πρέπει να σωθεί;
Περί διαιτησίας
Κάποτε έλεγαν πως καλός διαιτητής είναι αυτός που βλέπει… Τώρα λένε οτι καλός διαιτητής είναι αυτός που ακούει! Τα παραδείγματα είναι πολλά, όχι σε όλα τα επίπεδα. Βέβαια η Ελληνική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση μετά τις πολλές ανακοινώσεις και διαμαρτυρίες που υπήρχαν που ζητά ουσιαστικά από τις ομάδες να δείξουν αξιοπιστία και να αφουγκραστούν τις προσπάθειες που κάνει η ΕΠΟ για «καθαρά» πρωταθλήματα. Αλήθεια πότε αποδείχτηκε κάτι τέτοιο στην πράξη; Αν αλήθεια γίνεται μεγάλη προσπάθεια για καθαρά πρωταθλήματα και τα λάθη που γίνονται δεν έχουν «σκοπό» καταλήγουμε στο συμπέρασμα πώς είναι άσχετοι όλοι οι Ελληνες διαιτητές…
Αναμένονται προτάσεις;
Αυτό που κυκλοφορεί έντονα τον τελευταίο καιρό είναι ότι ο Αχιλλέας Μπέος θα κάνει πρόταση στην Δημοτική Αρχή να αναλάβει η ΠΑΕ τα έργα στο ΕΑΚ, αρκεί να υπογραφεί παραχωρητήριο εκμετάλλευσης για το γήπεδο από τον Ολυμπιακό. Λέτε σήμερα να ακουστεί μια τέτοια πρόταση από τον Αχιλλέα Μπέο στην συνέντευξη Τύπου; Ή θα αναλωθεί απλά ο πρόεδρος της ΠΑΕ να κρούσει το καμπανάκι στους υπευθύνους για τα έργα στο ΕΑΚ;
Καλή φουρνιά
Η μικτή ομάδα των Παίδων της Ε.Π.Σ.Θ. παίζει σήμερα στην Πιερία με την Ημαθία και με νίκη όπως αναμένεται περνάει στους «8». Οι πιτσιρικάδες του Ηλία Κούγιαλη είναι καλή φουρνιά και το κυριότερο είναι ότι πολλοί, παρ’ οτι μικροί παίζουν στις ομάδες τους. Σήμερα στην Κατερίνη αναμένεται να βρεθούν και αρκετοί Βολιώτες αλλά και πολλά μελη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Θ., προκειμένου να συμπαρασταθούν στην προσπάθειά τους. Μακάρι αυτά τα παιδιά να τα καμαρώσουμε στο μέλλον και σε μεγάλες ομάδες.
Η ερώτηση της ημέρας
Καλά, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν αυτούς που με τις πράξεις τους έχουν δείξει και αποδείξει ότι άλλα λένε… άλλα κάνουν;;;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου